Skocz do zawartości

elmo_23

Smakowicze
  • Zawartość

    62
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    2

Ostatnia wygrana elmo_23 w dniu 30 Październik 2015

Użytkownicy przyznają elmo_23 punkty reputacji!

Reputacja

2 Neutralny

3 obserwujących

O elmo_23

  • Tytuł
    Stały bywalec
  • Urodziny 23.06.1981

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Kielce

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    4042552
  1. wszystkiego najlepszego :)

  2. wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!;)

  3. elmo_23

    Sernik Z Wiśniami

    W jakiej blaszce piekłaś to ciasto?
  4. elmo_23

    Ciasto Bananowe

    Ciasto jest naprawdę pyszne, ja mam trochę zmodyfikowany przepis z mąką razową http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry40724
  5. elmo_23

    Ciasto Bananowe

    Cieszę się że ciasto smakowało :?:
  6. elmo_23

    Prażoki

    Uwielbiam to danie w wykonaniu mojej babci. Ona dodaje mąkę razową. Proste i pyszne!!!
  7. elmo_23

    Pyszne Cannelloni

    Malinko oczywiście można dodać czosnek dla podkreślenia smaku mięsa. Życzę udanej kolacji :P
  8. elmo_23

    Pyszne Cannelloni

    Wiolu piekę w elektrycznym, ale chyba nie ma to większego znaczenia. W gazowym trzeba odpowiednio ustawić temp. Z doświadczenia wiem, że każdy gazowy piekarnik piecze inaczej i tylko jego właścicielka wie jak go okiełznać :P
  9. Zapiekanka z brokułami 3 łyżki masła 1 łyżka mąki 1,5 szkl mleka sól, pieprz, gałka muszkatałowa 2 łyżeczki ziołowego pesto Z podanych składników robimy sos. Na roztopionym maśle rumienimy mąkę, dodajemy mleko energicznie mieszając, żeby nie zrobiły się grudki, doprawiamy solą pieprzem i gałką, a na końcu dodajemy pesto. 1/2 paczki ugotowanego makaronu kokardki zblanszowane różyczki brokułów grillowana pierś z kurczaka (można również wykorzystać kurczaka z rosołu) tarty parmezan Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na dnie polać sosem, wsypać warstwę kokardek, na to układamy brokuły, posypujemy kawałkami kurczaka, wszystko polewamy sosem i posypujemy parmezanem. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Zapiekamy 15 min w temp. 190 st C Smacznego :P
  10. Ciasto bananowe 3-4 bardzo dojrzałe banany 1/2 kostki masła (roztopić) 1/2 szkl cukru 2 jaja 1/2 opakowania cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki pszennej razowej skórka otarta z 1/2 cytryny kandyzowana skórka pomarańczowa garść pokrojonych orzechów laskowych płaska łyżeczka cynamonu lub przypraw korzennych Sypkie produkty wsypujemy do miski i mieszamy. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do sypkich składników, dodajemy roztopione masło i mieszamy na gładką masę. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do ciasta, wsypujemy orzechy i skórki, mieszamy. Przekładamy do brytwanki 23x13 cm posmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec 60 min w temp. 170 st C. SMACZNEGO
  11. elmo_23

    Makaronowe Gniazdka

    Bardzo pyszne i szybkie danie, dziękuję :mrgreen:
  12. elmo_23

    Szarlotka Na Gorąco

    Znam ten przepis pod nazwą "szarlotka sypana", robiłam je w sobotę, ma pyszną chrupiącą skórkę i jest wyśmienite na ciepło z lodami, ale na zimno też jest pyszne zwłaszcza na 2 dzień jak spód zmięknie od jabłek. Polecam!!!
  13. Robię podobnego kalafiora, ale obtaczam go w jajku z dodatkiem ptzypraw a potem w bułce. Jest wyśmienity nawet jako samodzielne danie :grin:
  14. elmo_23

    Sernik Z Jogurtu

    Tak zachwalalyście i zachęcałyście zdjęciami, że się skusilam. Serniczek siedzi właśnie w piecu, ale już widzę 2 biszkopty na wierzchu, więc będzie podobny do sernika Wioli :P
  15. SCHAB W MLEKU Schab nasolić, popieprzyć i odstawić na 2 godz. Następnie obsmażyć go na gorącym tluszczu ze wszystkich stron. Zalać go mlekiem 3,2%, dodać gałkę muszkatałową, 3 listki laurowe, 3 ziela anglielskie i wegetę. Gotować na małym ogniu 2 godz. Podawać z sosem borowikowym lub chrzanowym. Przygotowany w ten sposób schab wychodzi bardzo soczysty, kruchy i delikatny. POLECAM!!!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.