-
Postów
62 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
-
Wygrane w rankingu
2
Ostatnia wygrana elmo_23 w dniu 30 Października 2015
Użytkownicy przyznają elmo_23 punkty reputacji!
O elmo_23
- Urodziny 23.06.1981
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Kobieta
-
Lokalizacja
Kielce
Kontakt
-
Gadu-Gadu
4042552
Ostatnie wizyty
17553 wyświetleń profilu
Osiągnięcia elmo_23
-
W jakiej blaszce piekłaś to ciasto?
-
Ciasto jest naprawdę pyszne, ja mam trochę zmodyfikowany przepis z mąką razową http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry40724
-
Cieszę się że ciasto smakowało :?:
-
Uwielbiam to danie w wykonaniu mojej babci. Ona dodaje mąkę razową. Proste i pyszne!!!
-
Malinko oczywiście można dodać czosnek dla podkreślenia smaku mięsa. Życzę udanej kolacji :P
-
Wiolu piekę w elektrycznym, ale chyba nie ma to większego znaczenia. W gazowym trzeba odpowiednio ustawić temp. Z doświadczenia wiem, że każdy gazowy piekarnik piecze inaczej i tylko jego właścicielka wie jak go okiełznać :P
-
Zapiekanka z brokułami 3 łyżki masła 1 łyżka mąki 1,5 szkl mleka sól, pieprz, gałka muszkatałowa 2 łyżeczki ziołowego pesto Z podanych składników robimy sos. Na roztopionym maśle rumienimy mąkę, dodajemy mleko energicznie mieszając, żeby nie zrobiły się grudki, doprawiamy solą pieprzem i gałką, a na końcu dodajemy pesto. 1/2 paczki ugotowanego makaronu kokardki zblanszowane różyczki brokułów grillowana pierś z kurczaka (można również wykorzystać kurczaka z rosołu) tarty parmezan Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na dnie polać sosem, wsypać warstwę kokardek, na to układamy brokuły, posypujemy kawałkami kurczaka, wszystko polewamy sosem i posypujemy parmezanem. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Zapiekamy 15 min w temp. 190 st C Smacznego :P
-
Ciasto bananowe 3-4 bardzo dojrzałe banany 1/2 kostki masła (roztopić) 1/2 szkl cukru 2 jaja 1/2 opakowania cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki pszennej razowej skórka otarta z 1/2 cytryny kandyzowana skórka pomarańczowa garść pokrojonych orzechów laskowych płaska łyżeczka cynamonu lub przypraw korzennych Sypkie produkty wsypujemy do miski i mieszamy. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do sypkich składników, dodajemy roztopione masło i mieszamy na gładką masę. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do ciasta, wsypujemy orzechy i skórki, mieszamy. Przekładamy do brytwanki 23x13 cm posmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec 60 min w temp. 170 st C. SMACZNEGO
-
-
Znam ten przepis pod nazwą "szarlotka sypana", robiłam je w sobotę, ma pyszną chrupiącą skórkę i jest wyśmienite na ciepło z lodami, ale na zimno też jest pyszne zwłaszcza na 2 dzień jak spód zmięknie od jabłek. Polecam!!!
-
Robię podobnego kalafiora, ale obtaczam go w jajku z dodatkiem ptzypraw a potem w bułce. Jest wyśmienity nawet jako samodzielne danie :grin:
-
Tak zachwalalyście i zachęcałyście zdjęciami, że się skusilam. Serniczek siedzi właśnie w piecu, ale już widzę 2 biszkopty na wierzchu, więc będzie podobny do sernika Wioli :P
-
SCHAB W MLEKU Schab nasolić, popieprzyć i odstawić na 2 godz. Następnie obsmażyć go na gorącym tluszczu ze wszystkich stron. Zalać go mlekiem 3,2%, dodać gałkę muszkatałową, 3 listki laurowe, 3 ziela anglielskie i wegetę. Gotować na małym ogniu 2 godz. Podawać z sosem borowikowym lub chrzanowym. Przygotowany w ten sposób schab wychodzi bardzo soczysty, kruchy i delikatny. POLECAM!!!