halina mlodzieniak Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 SKLADNIKI: 1KG MAKI 2 KOSTKI TLUSZCZU 2 ŻÓŁTKA SZCZYPTA SOLI ROZCZYN 18 ŁYŻEK MLEKA 15 DKG DROZDZY 5 ŁYŻEK MAKI 6 ŁYZEK CUKRU ZROBIC ROZCZYN W LETNIM MLEKU. DO MISKI WLOZYC WYZEJ WYMIENIONE SKLADNIKI. GDY ROZCZYN UROSNIE, WLAC DO MISKI I WSZYSTKO DOKLADNIE WYROBIC. CALOSC WLOZYC DO LODOWKI DO WYROSNIECIEA.CIASTO DZIELIMY NA 4 CZESCI, WALKUJEMY IDZIELIMY TO NA PORCJE, CZYLI NA 8 CZESCI. Z TEJ PORCJI WYCHODZI 32 ROGALIKOW DUZYCH. DO SRODKA DJAEMY NADZIENIE WEDLUG UZNANIA., JA OSOBISCIE NADZIEWAM MASA SEROWA, KTORA DOPRAWIA SIE TAK JAK DOPIEROGOW, CZYLI SER, ZOLTKO, CUKIER PUDER. . MOZNA DZIEWAC POWIDLAMI, ALBO STARTYM JAKBKIEM. MOJE KOLEZANKA MADZIEWA CZEKOLADĄ.GOTOWE ROGALIKI WIERZCHNIA CZESCIA MOCZYMY W BIALKU , KTORE ZOSTALO I POTEM W CUKRZE POLACZONYM Z CUKREM WANILIOWYM.TO WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY OKOLO 25 MIN, SMACZNEGO Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 ...jutro zabieram sie za pieczenie rogalików... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.