Skocz do zawartości

Pyszne Rogaliki


Rekomendowane odpowiedzi

SKLADNIKI: 1KG MAKI 2 KOSTKI TLUSZCZU 2 ŻÓŁTKA SZCZYPTA SOLI ROZCZYN 18 ŁYŻEK MLEKA 15 DKG DROZDZY 5 ŁYŻEK MAKI 6 ŁYZEK CUKRU ZROBIC ROZCZYN W LETNIM MLEKU. DO MISKI WLOZYC WYZEJ WYMIENIONE SKLADNIKI. GDY ROZCZYN UROSNIE, WLAC DO MISKI I WSZYSTKO DOKLADNIE WYROBIC. CALOSC WLOZYC DO LODOWKI DO WYROSNIECIEA.CIASTO DZIELIMY NA 4 CZESCI, WALKUJEMY IDZIELIMY TO NA PORCJE, CZYLI NA 8 CZESCI. Z TEJ PORCJI WYCHODZI 32 ROGALIKOW DUZYCH. DO SRODKA DJAEMY NADZIENIE WEDLUG UZNANIA., JA OSOBISCIE NADZIEWAM MASA SEROWA, KTORA DOPRAWIA SIE TAK JAK DOPIEROGOW, CZYLI SER, ZOLTKO, CUKIER PUDER. . MOZNA DZIEWAC POWIDLAMI, ALBO STARTYM JAKBKIEM. MOJE KOLEZANKA MADZIEWA CZEKOLADĄ.GOTOWE ROGALIKI WIERZCHNIA CZESCIA MOCZYMY W BIALKU , KTORE ZOSTALO I POTEM W CUKRZE POLACZONYM Z CUKREM WANILIOWYM.TO WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY OKOLO 25 MIN, SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.