grumko Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Suflet pomidorowy Składniki: 3 jajka, szklanka pomidorów przetartych przez sito, pół szklanki bulionu, szklanka startego żółtego sera, 2 łyżki mąki, 3 łyżki masła, mielone chili, sól W rondlu roztopić masło, dodać mąkę i zrobić bialą zasmażkę. Rozprowadzić ją bulionem i gotować cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Dodać pomidory, chili, sól. Zdjąć z ognia, wbić żółtka, wrzucić ser i całość wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Całość wlać do wysmarowanej masłem formy i piec około godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać od razu. Smacznego!! Cytuj
iwona30 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Wspaniale wygląda ten suflet muszę go koniecznie wyprubować, dziękuję że pamiętałeś o przepisie i dziękuję. Cytuj
Gość lola-pola Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 hej, wyglada to apetycznie ale z czym to mozna jesc?? Cytuj
wiola344 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 :grin: No właśnie z czym i jak to sie je ,bo musze przyznać że mam bardzo dużo przepisów na suflety ale nigdy ich nie próbowałam ani jeść ,ani robić :grin: Cytuj
grumko Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 ja wcinałem z pieczywem z masłem, a to co zostało dojadłem sobie bez niczego :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi