Skocz do zawartości

Suflet Pomidorowy


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Suflet pomidorowy

Składniki:

3 jajka,

szklanka pomidorów przetartych przez sito,

pół szklanki bulionu,

szklanka startego żółtego sera,

2 łyżki mąki,

3 łyżki masła,

mielone chili,

sól

W rondlu roztopić masło, dodać mąkę i zrobić bialą zasmażkę. Rozprowadzić ją bulionem i gotować cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Dodać pomidory, chili, sól. Zdjąć z ognia, wbić żółtka, wrzucić ser i całość wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Całość wlać do wysmarowanej masłem formy i piec około godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać od razu.

post-5244-1185175093_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

:grin:  No właśnie z czym i jak to sie je  ,bo musze przyznać że mam bardzo dużo przepisów na suflety ale nigdy ich nie próbowałam ani jeść ,ani robić :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.