grumko Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Suflet pomidorowy Składniki: 3 jajka, szklanka pomidorów przetartych przez sito, pół szklanki bulionu, szklanka startego żółtego sera, 2 łyżki mąki, 3 łyżki masła, mielone chili, sól W rondlu roztopić masło, dodać mąkę i zrobić bialą zasmażkę. Rozprowadzić ją bulionem i gotować cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Dodać pomidory, chili, sól. Zdjąć z ognia, wbić żółtka, wrzucić ser i całość wymieszać. Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Całość wlać do wysmarowanej masłem formy i piec około godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać od razu. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Wspaniale wygląda ten suflet muszę go koniecznie wyprubować, dziękuję że pamiętałeś o przepisie i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lola-pola Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 hej, wyglada to apetycznie ale z czym to mozna jesc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 :grin: No właśnie z czym i jak to sie je ,bo musze przyznać że mam bardzo dużo przepisów na suflety ale nigdy ich nie próbowałam ani jeść ,ani robić :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 ja wcinałem z pieczywem z masłem, a to co zostało dojadłem sobie bez niczego :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.