Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 21.07.2011 uwzględniając wszystkie działy

  1. Znalazłam ten przepis na Wielkim Żarciu...zrobiłam,zasmakował nam i postanowiłam się nim z Wami podzielić...bardzo dobrze smakuje z dziczyzną,ale równie doby jest z pieczenią wieprzową :smile: -2 dkg.suszonych grzybów -4 łyżki smalcu -1 cebula -3 łyżki mąki -15 dkg wędzonego boczku -3 łyżki koncentratu pomidorowego -2 ogórki kiszone -1 łyżka musztardy -1/2 szk.czerwonego wytrawnego wina(lub bulionu) -3 ząbki czosnku -sól,pieprz,cukier,papryka do smaku Grzyby namoczyć,ugotować,pokroić w paski.Boczek pokroić w paski i podsmażyć na patelni...dodać pokrojoną w piórka cebulkę,koncentrat pomidorowy i zasmażyć chwilkę,całość zalać wywarem z grzybów...dodać pokrojone w paski grzybki,ogórek i resztę składników. Doprawić solą,pieprzem,cukrem i papryką.Tak przygotowany sos zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i smalcu po czym zmieszać z winem:)
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.