Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Ranking


Popularna zawartość

Zawartość, która uzyskała najwyższe oceny od 16.12.2018 uwzględniając wszystkie działy

  1. 1 punkt
    Ostanie wypieki tort lalka z kremem śmietanowym z mascarpone i owocami , sernik ze śmietaną, mufinki z kinder czekoladą, drożdżowy kwiat z nutellą, czekoladowy tort , torcik z mascarpone i truskawkami
  2. 1 punkt
    Podaje sprawdzony przepis na polewe czekoladowa ktora nadaje sie na wszystkie ciasta.Jest naprawde super,elastyczna przy krojeniu ciasta, nie kruszy sie,nie brudzi rak kiedy jemy z reki a przede wszystkim pieknie nam lsni!!! Skladniki: 4 lyzki cukru 2 lyzki smietany slodkiej 3 lyzki kakao 6 dag. masla 1 lyzeczka zelatyny Zelatyne namoczyc w niewielkiej ilosci zimnej wody.Musi napeczniec. Maslo, cukier,kakao,smietane rozpuscic na malym ogniu. Gdy masa sie zagotyje dodajemy podgrzana zelatyne(ja ja podgrzewam w mikrofalowce na malej mocy,zeby sie rozpuscila) Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac.Polewe lekko ostudzona mozna polac ciasta.
  3. 1 punkt
    :biggrin: Gość luksusowego hotelu składa u kelnera zamówienie: - Proszę dwa gotowane jajka. Jedno tak miękkie, że zarówno żółtko jak i białko ma być w stanie płynnym, a drugie takie twarde, żebym miał kłopoty z jego pogryzieniem. Proszę również dwa plasterki boczku, zimne, ale z jednej strony zwęglone oraz spalonego, kruszącego się w dłoniach tosta. Masełko niech będzie tak zmrożone, żebym za nic w świecie nie mógł go rozsmarować. Proszę także o bardzo słabiutką kawę, o temperaturze pokojowej. - To bardzo skomplikowane zamówienie, proszę pana. Nie wiem, czy nasi kucharze potrafią... - odpowiada kelner. - A wczoraj potrafili!!!
  4. 1 punkt
    - Zosiu, co tak długo robisz w kuchni? - Wpadła mi kostka lodu do wrzątku i nie mogę jej znaleźć...


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.