Składniki:
ciasto
2szkl mąki
jajko
opakowanie drożdży instant
woda
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Farsz:
opakowanie szpinaku rozdrobnionego
opakowanie sera feta
2 duże cebule
sól
pieprz
Cebule pokroić w kostkę podsmażyć na oleju,dodać szpinak smażyć do wyparownia wody.Dodać rozdrobniony ser i doprawić do smaku solą i pieprzem na ostro(ja dodaję papryczkę chili).Pozostawić do ostygnięcia.
Ciasto rozwałkować na cienki placek,szklanką wycinać krążki na środek nakładać farsz i zwijać jak pierożki.Piec w temperaturze 180st.na złoty kolor.
Składniki:
mała główka sałaty lodowej
kilka pomidorków cherry
mały zielony ogórek
papryka czerwona
cebula czerwona
łyżka przyprawy do sałatek
1łyżeczka musztardy
łyżka majonezu
3 łyżki ketchupu
Przygotowanie:
Sałatę pokroić w paski,pomidory na pól,ogórka w plasterki,paprykę w drobną kostkę,cebulę w piórka.Musztardę,majonez i ketchup wymieszać z łyżką przyprawy do sałatek,połączyć wszystko z warzywami i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Składniki:
0,5 kg schabu
boczek wędzony po plasterku na jeden zawijasek
kilka ziaren żurawiny suszonej lub mała łyżeczka dżemu z żurawiny
musztarda
wegeta
pieprz
mąka
jajko
bułka tarta
olej
Przygotowanie:
Schab pokroić na koltlety,rozbić posypać wegetą i pieprzem.Każdy kotlet posmarować musztardą,położyć plasterek wędzonego boczku i żurawinę pod postacią jaką się ma.Zwinąć w zwijki obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej smażyć na rozgrzanym oleju lub maśle.
Życzę smacznego:)