Ciasto również siostry Anastazji 
  
CIASTO KRUCHE 
-25 dag mąki 
-15 dag cukru pudru 
-15 dag masła 
-2 żółtka 
-2 łyżeczki proszku do pieczenia 
-1/3 łyżeczki amoniaku 
 Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem 
do pieczenia. 
Około 12 małych jabłek obrać ,przekroić na pół i wydrążyć gniazda. 
Jabłka układać na surowym cieście. W środek każdej połówki nałożyć 
marmolady. 
Zalać gorącym budyniem i piec ok 70 minut. 
  
BUDYŃ 
-5 szklanek mleka 
-4 jasne budynie 
-3 łyżki cukru 
- 2 cukry waniliowe 
Ugotować jak zwykły budyń. 
  
ŚMIETANA 
-1/2 litra śmietany kremówki 
-3 łyżeczki żelatyny 
-1/4 szklanki wody 
-2 łyżki cukru pudru 
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Zimną kremówkę ubić ,dodać cukier i żelatynę. 
Śmietanę rozprowadzić na zimnym cieście i schłodzić. 
Następnie na śmietanie rozprowadzić polewę. 
  
POLEWA 
-1/2 margaryny 
5 łyżek cukru pudru 
-3 łyżki kakao 
-1 łyżka żelatyny 
-2 łyżki gorącej wody 
-5 łyżek gęstej śmietany 18% 
Żelatynę rozrobić w wodzie. Margarynę,cukier,kakao podgrzewać ale nie gotować. 
Dodać żelatynę i wymieszać. 
Zdjąć z ognia i dodawać po łyżce śmietany cały czas mieszając.Można mikserem. 
Ciasto wymaga troszkę pracy ale jest bardzo smaczne.