Składniki:
 
	1/2 kg fasolki szparagowej
 
	2 pomidory
 
	cebula czerwona
 
	szczypiorek
 
	ser feta
 
	sól
 
	pieprz
 
	czosnek
 
	Sos:
 
	łyżka ostrej musztardy
 
	łyżeczka miodu
 
	łyżka oliwy z oliwek
 
	sok z połowy cytryny
 
	Przygotowanie:
 
	Fasolkę oczyścić,ugotować w osolonej wodzie,odcedzić przelać zimną wodą,pozostawić do wystygnięcia,przełożyć do salaterki,dodać pokrojoną w piórka czerwoną cebulę,pomidory pokrojone w kostkę ,pokrojony szczypiorek,przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,fetę pokrojoną w kostkę.Składniki sosu dokładnie połączyć polać sałatkę delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę do schłodzenia.