MUFINKI
4 JAJKA
4 ŁYŻKI STOŁOWE OTRĄB PSZENNYCH
8 ŁYŻEK STOŁOWYCH OTRĄB OWSIANYCH
4 ŁYŻKI STOŁOWE BEZTŁUSZCZOWEGO TWAROŻKU
PÓŁ ŁYŻECZKI SŁODZIKU NISKOKALORYCZNEGO( DUKAN PODAJE "HERMESETAS"
AROMAT WEDLE UZNANIA: SKÓRKA Z CYTRYNY, CYNAMON, KAWA
ROZGRZAĆ PIEKARNIK DO 180*C. BIAŁKA UBIĆ NA PIANĘ. POZOSTAŁE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ I DODAĆ DO NICH PIANĘ. ROZŁOŻYĆ CIASTO DO FOREMEK NA MUFINKI I PIEC 20-30 MINUT.
MUS CZEKOLADOWY
3 ŁYŻKI WODY
125G CZEKOLADY DIETETYCZNEJ
1 ŁYŻECZKA KAWY ROZPUSZCZALNEJ
6 BIAŁEK
SZCZYPTA SOLI
125G TWAROŻKU BEZ TŁUSZCZU
W NACZYNIU WYMIESZAĆ WODĘ, CZEKOLADE POKROJONĄ NA KAWAŁKI I KAWĘ. PRZYKRYĆ CAŁOŚĆ FOLIA ALUMINIOWĄ I UMIEŚCIĆ W SZYBKOWARZE. GOTOWAĆ 5 MINUT. BIAŁKA UBIC Z SOLĄ NA SZTYWNĄ PIANĘ. KIEDY CZEKOLADA SIĘ ROZPUŚCI, WYJĄĆ NACZYNIE Z SZYBKOWARA, A DO MASY DODAĆ TWAROŻEK I WYMIESZAĆ, TAK ABY UZYSKAĆ GŁADKĄ KONSYSTENCJĘ. DELIKATNIE POŁĄCZYĆ MASĘ Z UBITĄ PIANĄ. ROZLAĆ MUS DO PUCHARKÓW. PRZED PODANIEM TRZYMAĆ 2 GODZINY W LODÓWCE.
BISZKOPT
4 JAJKA
100G SŁODZIKU DO PIECZENIA
STARTA SKÓRKA Z 1 CYTRYNY
40G MAIZENY
ROZGRZAĆ PIEKARNIK DO 180*C. BIAŁKA UBIC NASZTYWNĄ PIANĘ. ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ ZE SŁODZIKIEM, DODAĆ SKÓRKĘ Z CYTRYNY ORAZ MAIZENĘ I DELIKATNIE WYMIESZAĆ JE Z PIANĄ Z BIAŁEK. WLAĆ DO FORMY WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA I PEC 20 MINUT, AŻ CIASTO NABIERZE ZŁOTEGO KOLORU.