Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 28.04.2018 uwzględniając wszystkie działy

  1. MUFINKI 4 JAJKA 4 ŁYŻKI STOŁOWE OTRĄB PSZENNYCH 8 ŁYŻEK STOŁOWYCH OTRĄB OWSIANYCH 4 ŁYŻKI STOŁOWE BEZTŁUSZCZOWEGO TWAROŻKU PÓŁ ŁYŻECZKI SŁODZIKU NISKOKALORYCZNEGO( DUKAN PODAJE "HERMESETAS" AROMAT WEDLE UZNANIA: SKÓRKA Z CYTRYNY, CYNAMON, KAWA ROZGRZAĆ PIEKARNIK DO 180*C. BIAŁKA UBIĆ NA PIANĘ. POZOSTAŁE SKŁADNIKI WYMIESZAĆ I DODAĆ DO NICH PIANĘ. ROZŁOŻYĆ CIASTO DO FOREMEK NA MUFINKI I PIEC 20-30 MINUT. MUS CZEKOLADOWY 3 ŁYŻKI WODY 125G CZEKOLADY DIETETYCZNEJ 1 ŁYŻECZKA KAWY ROZPUSZCZALNEJ 6 BIAŁEK SZCZYPTA SOLI 125G TWAROŻKU BEZ TŁUSZCZU W NACZYNIU WYMIESZAĆ WODĘ, CZEKOLADE POKROJONĄ NA KAWAŁKI I KAWĘ. PRZYKRYĆ CAŁOŚĆ FOLIA ALUMINIOWĄ I UMIEŚCIĆ W SZYBKOWARZE. GOTOWAĆ 5 MINUT. BIAŁKA UBIC Z SOLĄ NA SZTYWNĄ PIANĘ. KIEDY CZEKOLADA SIĘ ROZPUŚCI, WYJĄĆ NACZYNIE Z SZYBKOWARA, A DO MASY DODAĆ TWAROŻEK I WYMIESZAĆ, TAK ABY UZYSKAĆ GŁADKĄ KONSYSTENCJĘ. DELIKATNIE POŁĄCZYĆ MASĘ Z UBITĄ PIANĄ. ROZLAĆ MUS DO PUCHARKÓW. PRZED PODANIEM TRZYMAĆ 2 GODZINY W LODÓWCE. BISZKOPT 4 JAJKA 100G SŁODZIKU DO PIECZENIA STARTA SKÓRKA Z 1 CYTRYNY 40G MAIZENY ROZGRZAĆ PIEKARNIK DO 180*C. BIAŁKA UBIC NASZTYWNĄ PIANĘ. ŻÓŁTKA WYMIESZAĆ ZE SŁODZIKIEM, DODAĆ SKÓRKĘ Z CYTRYNY ORAZ MAIZENĘ I DELIKATNIE WYMIESZAĆ JE Z PIANĄ Z BIAŁEK. WLAĆ DO FORMY WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA I PEC 20 MINUT, AŻ CIASTO NABIERZE ZŁOTEGO KOLORU.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.