Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 27.09.2018 uwzględniając wszystkie działy

  1. RYBA ZAPIEKANA W SOSIE JOGURTOWYM (FAZA P+W) porcja na 2 osoby: * 2 płaty ryby surowej / ja miałam pangę/ * czosnek granulowany, pieprz cytrynowy lub zwykły , odrobinka soli - do smaku na sos do zapiekania : * 1 szklanka jogurtu naturalnego bez cukru i z najmniejszą zawartością tłuszczu * 2 łyżki czubate szpinaku * 2 łyżeczki czosnku granulowanego, odrobinka pieprzu * łyżeczka natki zielonej Polecam tę prostą, smaczną i łatwą do zrobienia potrawę, która urozmaici dietę Protal.Ma kwaskowy smak i jest dość sycąca. Wykonuje się ją bez kropli tłuszczu, w naczyniu żaroodpornym. - rybę myjemy, osuszamy lekko i przekrawamy na pól, aby kawałki nie były zbyt duże - posypujemy odrobinką soli, sporą ilością pieprzu cytrynowego i czosnku granulowanego - układamy w naczyniu żaroodpornym i włączamy piekarnik na 180 st.C / ja z termoobiegiem / - sos :D o jogurtu wrzucamy wymienione przyprawy oraz szpinak, mieszamy dokładnie, ew. możemy spróbować "liznąć", czy ilość przypraw - szczególnie czosnku - będzie nam odpowiadać - wylewamy sos na ryby ułożone w naczyniu żaroodpornym ; ja nie przykrywałam - piekłam 15 min. w 180 st.C i 15 min. w 200 st Dodam tylko,że osoby nie lubiące szpinaku mogą go zastąpić dowolnymi ziołami. źródło i zdjęcia na stronie : http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis42148.html
    1 punkt
  2. KIEŁBASA SEROWA (FAZA P+W) 40 dag.białego sera 2 ogórki kiszone 5-6 grzybków marynowanych po pół strąka żółtej i czerwonej papryki mała cebula świeży ogórek 3 łyżeczki żelatyny sól,pieprz Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.Gdy napęcznieje podgrzać (NIE GOTOWAĆ!)Wszystkie warzywa i grzybki pokroić w drobną kostkę.Ser zmielić 3 razy,dodać warzywa,przyprawy i żelatynę,wymieszać.Ułożyć na folii,uformować kiełbaskę,zawinąć.Schłodzić przez 2 godz.Kroić w plastry.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.