Skocz do zawartości

xatia

Smakowicze
  • Zawartość

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O xatia

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Mam nadzieje, ze nie ma jeszcze takiego przepisu. Skladniki: 1 zielona papryka 0,5 cebuli 2 sredniej wielkosci ziemniaki 1 marchewka por, seler, pietruszka (warzywka wlasciwie wedlug uznania, najwazniejsza jest papryka) 1 piers z kurczaka czosnek kostka rosolowa sol, pieprz smietana Podsmazamy cebulke, jak juz bedzie zrumieniona dorzucamy pokrojona w kosteczke papryke. Podsmazamy razem, wrzucamy do garnka. Kroimy warzywka, rowniez do garnka, zalewamy woda, dodajemy kostke rosolowa, gotujemy. Jak juz warzywka troche zmiekna, podsmazamy na patelni pokrojona w kostke piers z kurczaka z czosnkiem sola i pieprzem i dorzucamy do zupki. Na koniec zabielamy smietana. Ja robie jeszce do tej zupy grzanki czosnkowe, mniam Aha, jesli ktos woli to zamiast ziemniakow mozna pod koniec gotowania wrzucic makaron Uwielbiam ta zupe, papryka nadaje jej super smaczek.
  2. Ja zawsze mam w domu: Ketchup - ale nie jestem przywiazana do jednej firmy. Lubie Pudliszki., helmans, heinz Przecier pomidorowy Kawa nescafe gold przyprawa do gulaszu - knorr rozne sosy w proszku: gulasz fix knorra sos pomidorowy sos grzybowy sos pieczeniowy barszcz bialy w proszku winiary albo knorr majonez - helmans kostki rosolowe - niektorzy uwazaja za zbrodnie, ale jednak sa przydatne Zawsze mam tez: makaron, ryz, ziemniaki, itp. Czyli produkty z ktorych mozna wyczarowac tzw cos z niczego.
  3. Dzieki kochane za tak mile przyjecie :?: Najgorsze w tym forum jest tylko to, ze ilekroc cos tu czytam, to robie sie glodna :razz:
  4. xatia

    Gulasz Z Drobiu

    Kaliope :?: Wody wlewam mniej wiecej tyle, zeby przykryc wszystkie skladniki. Ja gotuje dla mnie i dla meza, to mamy na trzy dni spokojnie. Np. wczoraj jedlismy z plackami ziemniaczanymi, dzis z ryzem, a jutro sie zobaczy :razz: Mam nadzieje, ze Ci posmakuje. Aha, przypraw dodaje dosyc duzo, ale to juz jak kto lubi ;)
  5. Ja zazwyczaj od razu zwijam nalesniczki z serem czy z jakimkolwiek innym farszem, a na drugi dzien odsmazam na margarynie takiej do pieczenia, np Kasi :?: Moja mama tak robila i byly zawsze pysze :razz:
  6. Witam serdecznie :?: Juz kilka razy korzystalam z przepisow zamieszczonych na forum :razz: Postanowilam sie troche zadomowic. Jestem mloda zonka, uwielbiam gotowac, najczesciej polskie dania ;) Zdobywam praktyke, ale wydaje mi sie, ze idzie mi calkiem niezle :) Na codzien pracuje w kuchni, w dziale deserkow :P
  7. Chcialam zamiescic nastepna wersje gulaszu :?: Wiem, ze jest wiele podobnych, dokladam moj sposob :razz: 3 piersi z kurczaka lub indyka (moj maz twierdzi, ze z indykiem lepiej smakuje) 3 papryki (zielona, czerwona, zolta) 2 marchewki 1 cebula 50dkg pieczarek puszka kukurydzy Przecier pomidorowy sol pieprz przyprawa do gulaszu papryka w proszku 0,5 kostki rosolowej czosnek ziele angieskie lisc laurowy troche maki Drob pokroic w kostke, dodac sol, pieprz, przyprawe do gulaszu i papryke w proszku, podsmazyc. Papryke pokroic w kostke, marchewke zetrzec na drobnych oczkach tarki, rowniez podsmazyc ;) Cebule i pieczarki pokroic drobno, podsmazyc :) Wszystkie skladniki wrzucamy do duzego garnka, dodajemy 4 ziarna ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 0,5 kostki rosoowej, zabek czosnku, troche pieprzu, soli, dolewamy wody, dusimy na malym ogniu jakies 20 minut. Pod koniec rozpuszczamy lyzke przecieru pomidorowego w goracej wodzie, dodajemy. Na koniec zabielamy maka, sprawdzamy smak, powinno byc ok :P Ale zawsze mozna jeszcze doprawic :D
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.