Skocz do zawartości

Magdalena08

Smakowicze
  • Zawartość

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

1 Neutralny

O Magdalena08

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 08.06.1990

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Trzydnik Duży Kolonia
  1. Magdalena08

    Torcik śmietankowy

    Śliczne torty :D i wyglądają smakowicie. Najbardziej podoba mi się ten krem którym jest pokryty pierwszy tort, jest taki śnieżno-biały :) Czy mogłabyś mi podać dokładny przepis z czego go robisz i jak? Byłabym bardzo wdzięczna :) Pozdrawiam :)
  2. Magdalena08

    Kokosanki

    Proszę próbować inne:D
  3. Magdalena08

    Kokosanki

    Ja już robię to ciasto na wyczucie, więc jeśli coś jest nie tak to proszę wprowadzać zmiany. Taki przepis mam od cioci i tak napisałam, być może ona miała błędy w przepisie. Poza tym inne Panie podały swoje przepisy, być może lepsze :mrgreen: POZDRAWIAM!!!
  4. Magdalena08

    Kokosanki

    Zawsze robię według tego przepisu i zawsze wychodzi.
  5. Te babeczki są po prostu piękne!! :oops: :mrgreen:
  6. Ciasteczka pyszne!!! Piekłam je w tamtym tygodniu. Tylko dlaczego moje nie wyszły takie ładne jak na zdjęciu?? W ogóle nie popękały:( Ale w smaku są bardzo dobre!!:) Polecam!!!
  7. Kokosanki (przepis od mojej cioci) Składniki: 1. Ciasto: - 2 jajka - 30 dag cukru pudru - 5 dag masła - 3 szklanki mąki - 1/2 szklanki śmietany - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cukru waniliowego Wykonanie: Ciasto zagnieść w misce i upiec. 2. Polewa: - 1 kostka margaryny - 1 szklanka cukru - 1 dag kakao - 8 łyżek mleka Wykonanie: Z podanych składników ugotować polewę. Upieczone i ostudzone ciasto kroimy w kostkę (kostki mają być takiej wielkości aby nadawały się do podania, bo później już nie będą krojone) Każdą kostką obtaczamy z każdej strony w ostudzonej polewie i posypujemy wiórkami kokosowymi. Mniam!!! Pycha!!! SMACZNEGO!!!!!
  8. Sernik z rosą Składniki: 1. Masa serowa: - 1 kg sera - 1/2 szklanki oleju - 2 szklanki mleka - 2 jajka - 4 żółtka - 1 szklanka cukru - 1 budyń śmietankowy - 1 zapach śmietankowy (dodajemy cały) 2. Ciasto: - 30 dag mąki pszennej - 10 dag cukru pudru - 1 jajko - 2 żółtka - 1 łyżka smalcu - 10 dag margaryny (ja dodaję Kasię) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia WSZYSTKIE BIAŁKA KTÓRE ZOSTANĄ BĘDĄ POTRZEBNE DO PIANY Wykonanie masy: Wszystkie składniki połączyć i zmiksować mikserem. Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto nałożyć na blaszkę którą wcześniej należy wyłożyć papierem. Na ciasto wlać ser (będzie bardzo rzadki). Ciasto piec w piekarniku (ja ustawiam na 180 stopni) przez 50 minut. Pod koniec pieczenia z pozostałych białek ubić pianę (6 białek i 1 szklanka cukru) i wylać na jego wierzch po czym piec jeszcze przez 15 minut. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!! :) A przepis mam od kuzynki jak u niej jadłam to sernik był bardzo dobry!! Mam nadzieję że i Państwu zasmakuje!! :)
  9. Te "Pieczarki" są super!!!! :) Będę musiała spróbować je zrobić
  10. *Rodzynkowiec* 1.Placek czekoladowy: - 7 jaj - 3 łyżki kakao - 1 szklanka cukru - 5 czubatych łyżek mąki - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić mikserem na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, następnie dodać żółtka i kakao. Do piany wsypać mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać. Upiec ciasto. (mi ten biszkopt nie za bardzo wyrasta wiec jeśli macie lepszy przepis to upieczcie własny, tylko musi być kakaowy) 2.Masa: - 2 i 1/2 szklanki mleka - 2 budynie czekoladowe - 1 margaryna - 4 łyżki cukru Z mleka ugotować budynie, ostudzić i ucierać z margaryną, dodać cukier. Ucierać aż powstanie gładka masa. (moja babcia jak zobaczyła tą masę to uznała że się zważyła, ale ona po prostu tak wygląda, wiadomo że margaryna jest jasna a budyń ciemny i zawsze będzie się jedno od drugiego odróżniało) :) 3.Polewa: - 1/2 i trochę masła - 1 czekolada mleczna - 1 czekolada gorzka Wszystko razem rozpuścić i połączyć. Przed polaniem placka należy ostudzić żeby była gęściejsza bo inaczej trudno byłoby polać. 4.Dodatki: - dżem porzeczkowy - 40 dag rodzynków - wódka Wykonanie: Rodzynki sparzyć wodą a następnie namoczyć w wódce (należy zrobić to dużo wcześniej tak żeby rodzynki mogły nasiąknąć wódką). Wódkę w której moczyły się rodzynki wymieszać z trochę wody oraz 1 łyżką cukru. Upieczony biszkopt przekroić na pół i nasączyć tą wódką. Na pierwszy placek smarujemy dżem, a następnie większą część masy, na to kładziemy drugi placek. Na wierzchu smarujemy pozostałą masą i układamy rodzynki, całość polewamy polewą i GOTOWE!!! :) MAM NADZIEJĘ ŻE KOMUŚ BĘDZIE SMAKOWAŁO TO CIASTO
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.