Skocz do zawartości

Dorotaxx

Aktywni Smakowicze
  • Postów

    668
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    16

Ostatnia wygrana Dorotaxx w dniu 20 Października 2018

Użytkownicy przyznają Dorotaxx punkty reputacji!

2 obserwujących

O Dorotaxx

  • Urodziny 09.03.1984

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Kraków

Osiągnięcia Dorotaxx

Zaangażowany

Zaangażowany (11/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • Maszyna do postowania Unikat

Najnowsze odznaki

29

Reputacja

  1. Witam Was :-))) Widzę ,,stare,, forumowiczki i nowe. No proszę.Nie sądziłam,że będzie ktoś z początku istnienia tego wątku. Szczerze mówiąc nie sądziłam,że on nadal funkcjonuje.Ilość stron mnie powaliła... Kochani z biegiem lat doszłam do wniosku,że ta dieta wcale nie jest taka rewelacyjna... Człowiek chyba z wiekiem staje się mądrzejszy i inaczej patrzy na ,,diety cud,,. Od jakiegoś czasu mam dietę od dietetyka ,,1500,, kcal. Chcę w końcu schudnąć mądrze,zdrowo i na stałe. Zajmie to więcej czasu ale kilogramy nie wrócą tak jak prze dukanie.Teraz jem o stałych porach,do każdego posiłku używam wagi i odżywiam się naprawdę zdrowo. Nie mam napadów głodu,nie ciągnie mnie do słodyczy (co zawsze było moją zmorą) chudnę pomału ale systematycznie. Pozdrawiam Was serdecznie
  2. To zależy od gustu. Ja uwielbiam masę cukrową w połączeniu z owocami w torcie. Nie jest ,,sztywną skorupą,, na torcie.Bez problemów można kroić tort,ponieważ masa czerpie wilgoć z tortu. Pozdrawiam
  3. Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam i zapraszam do tortowania
  4. Super torcik Marzenko!Oby tak dalej Pozdrawiam
  5. Dorotaxx

    Tort Prezent

    Podpatruj.Ja tez szukam inspiracji w necie.Nie ma w tym nic złego Mam taki przepis. 4 łyzki mąki pszennej 4 łyzki mąki ziemniaczanej litr mleka cukier waniliowy szklanka cukru kostka masła kostka margaryny z podanych składników ugotuj budyń,masło i margaryne ucieraj i dodawaj po łyzce zimnego budyniu
  6. Dorotaxx

    Tort Prezent

    alkamor bardzo ładny torcik pozdrawiam
  7. Wszystkiego najlepszego Dorotko!!!Dużo zdrówka!

  8. Dzięki kochane :-)

    Pozdrawiam

  9. Buziaki Dorotka :) Dawno nie widziałam takich pięknych czarów cukierniczych, gratuluje bo to olbrzymi talent.

  10. Nie kładzie się mas cukrowych na bitą śmietanę. Możesz tort przełożyć bitą śmietaną ale wierzch i boki posmaruj czymś innym. np. masą maślana lub budyniową Pozdrawiam
  11. Dorotaxx

    Sero-mak

    Dziękuję Martusiu :)
  12. Ja nie używam jadalnego kleju. Uważam ,że jest to zbędny wydatek. Poszczególne elementy możesz połączyć za pomocą lukru z wody i cukru pudru, tak jak piszesz . Jeszcze lepszym klejem jest rozpuszczona czekolada. Genialna, naprawde. Utrzyma nawet duże ozdoby . Użyłam właśnie białej roztopionej nad parą wodną czekolady do przyklejenia róż z boku tortu( a jak widzisz na zdjęciu wcale nie były małe ). Trzymały się idealnie Co do malowania figurek to szczerze mówiąc nigdy nie malowałam barwnikami w płynie. Malowałam tymi w żelu i wszystko było ok. Myślę,że mozesz spróbować z barwnikami w płynie ale nakładaj naprawdę niewielkie ilosci barwnika Pozdrawiam
  13. żaden problem Wzięłam plakat mojego synka. Położyłam na nim papier śniadaniowy, odrysowałam Bena . Nożyczkami wycięłam kształt przyłożyłam do masy cukrowej ( masa cukrowa na taką ozdobe musi być grubsza . co najmniej 5 mm ) Nakłuwałam wykałaczką . Zdjełam papier sniadaniowy i po śladach wykałaczki robiłam linie , pozniej zostało tylko malowanie mam nadzieje,ze dobrze to wyjasniłam, jesli nie to zerknij tutaj http://www.wielkiezarcie.com/recipe43767.html pozdrawiam
  14. Miło mi ,ze się podoba Jeśli chcesz to moge napisac ci krok po kroku jak zrobic takiego Bena . jestem pewna,ze sobie poradzisz Pozdrawiam
  15. Tutaj masz przepis na ksiazke http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry61260 http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6584&hl= tu masz przepis na lalke http://www.wielkiezarcie.com/recipe32394.html ja spódnice pieke w takiej foremce na babke http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6432&hl=
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.