leczo węgierskie
ok. 1 kg. mięsa wołowego
1 kg. papryki
0,5 kg pieczarek
cebula w zależności od upodobań polecam 5- 6 średnich
przecier pomidorowy
sól, pieprz, papryka, słodka, papryka chili, listek laurowy, ziele angielskie
kroimy mięso na małe kawałki i podsmażamy na odrobinie oleju
kiedy mięso zrumieni się przekładamy je do czystego sporego garnka
pokrojoną w grubą kostkę cebulę wrzucamy na tą samą patelnie , zrumienić ją i dodać do mięsa
pieczarki też poddusić i dodać do mięsa
do garnka dodać przyprawy( oprócz papryki chili i słodkiej ) i przecier pomidorowy uzupełnić wodą ( 3/4 garnka)
gotować aż mięso zmięknie
dodać paprykę pokrojoną w grubą kostkę paprykę chili i słodką
gotować jeszcze ok. 15-20 min.
daniem tym można poczęstować rodzinkę gwarantuję że będzie smakować
na tę ilość mięsa wychodzi duży garnek leczo myślę że dla kilku osób :-)
smacznego