Skocz do zawartości

leotrans

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O leotrans

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 04.05.1965

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    Śląsk
  1. Witam Cie Marciano Iwonka ma rację ludzie kupują różne drogie ryże i tak im sie kleją,a te w woreczkach nie są takie złe trzeba je tylko odpowiednio ugotować.Ja robie to tak ryż zalewam zimną lekko osoloną wodą z łyżką oleju.Wody wusi być na tyle dużo żeby na końcu nie zrobił ci się krochmal.Wstawiam garnek na palnik gdy woda się zagotuje wtedy wyłączam gaz i ryż sam dochodzi gdy torebka jest pełna to go wyciągam.Gdy wlejesz za mało wody i zrobi ci się krochmal to rozetni torebki ryż wsyp na druszlak przelej ciepłą wodą i jest oki.
  2. Na święta idealna a tym bardziej że swojska.Oto przepisik :-) 1kg.chudego mięsa wieprzowego 2kg.mięsa na gulasz (wskazane z tłuszczem) 1kg.chudej wołowiny 10 dag.soli 5 dag pieprzu 2 łyżki majeranku czosnek według uznania jak kto lubi,moja porcja to 7 ząbków Chude mięsa mielimy na maszynce o dużych oczkach,mięso tłuste na małych.Dodajemy przyprawy i wlewamy 3 szklanki przegotowanej ostudzonej wody.Wszystko ładnie wyrabiamy jak na mielone,nabijamy w strzewa pęta robi
  3. Składniki; Ser biały twaróg tłusty -1 kg. Masło -1/3 kostki Sół -1 płaska łyżeczka Jajka -2 żółtka Soda oczyszczona -1 łyżeczka Przygotowanie;Ser pokruszyć na wysokiej dużej patelni,(mały ogień) ciągle mieszając musi straci grudki,dodać masło,żółtka,sól.Gdy masło się rozpuści dodać sodę mieszając jeszcze 2-3min można nasz serek zrobić bardziej pyszny dodając np.pokruszone orzechy,zioła(orega
  4. Składniki ;zielone niedojrzałe orzechy włoskie 6-7szt wódka czysta z spyrytusu 50% 1l cukier 2 łyżki Przygotowanie; Orzechy drobno pokroić,wsypać do szklanego naczynia,(duży słoik)dodać cukier zalać wódką.Odstawić na 3-4 tygodnie zmieni kolor na ciemnobrunatny,Zlać do butelek przez lejek z watą. Bardzo pomaga przy problemach trawiennych,żołądkowych,zgaga dużo lepsze od reni.Dziennie 1 kieliszek pół godziny przed śniadaniem.Pomaga sprawdzone chodz w smaku takie się.
  5. Witam z Śląska ;) mam na imię Grzegorz.Kuchnia to moje hobby,lubię gotować i smażyć a oczkiem jest domowy wyrób wędlin.Na pewno będę korzystał z waszych porad i przepisów myślę że i moje doświadczenia sprawią komuś satysfakcję kulinarną
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.