Skocz do zawartości

marku72

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    4
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O marku72

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 06.06.1972

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Mężczyzna
  1. marku72

    Sajgonki

    Cała tajemnica tkwi w tym,żeby poczekać z nałożeniem farszu do momentu kiedy papier lekko wyschnie,w zależności od rodzaju papieru -od3 do 8 minut ,wtedy będzie można go ciaśniej zwinąć . Spróbuj raczej, jeśli masz możliwość, nie smażyć sajgonek na patelni tylko we frytkownicy (można wtedy spokojnie układać jedna na drugą)a jeśli już na patelni do w dużej ilości tłuszczu,kładąc je na już rozgrzany olej,wtedy smażenie sajgonek to łatwizna :).Pozdrawiam
  2. marku72

    Sajgonki

    Niedługo pewnie będę robił więc pstryknę kilka fotek i wstawię :)
  3. Składniki farszu -1 kg mielonego mięsa wieprzowego -0,7 kg ziemniaków startych na tarce do jarzyn o drobnych oczkach -0,8 kg marchewki taksamo startej jak ziemniaki (po starciu ziemniaków i marchewki odciskamy z nich wodę) -3 ząbki czosnku -1 duża cebula (drobna kosteczka) -3 jajka -1 małe opakowanie makaronu sojowego(namoczony i pocięty) -2 garscie namoczonych i pociętych w cienkie paski grzybów mun -1 łyżka soli -2 łyżki cukru -odrobina pieprzu -2 łyżki sosu ostrygowego Potrzebny nam będzie jeszcze tylko papier ryżowy. Wszystkie składniki farszu mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej
  4. Składniki na ok. 10 litrów zupy: - 1 kg marchwii pokrojonej w drobną kosteczkę -1/2 kg czerwonej papryki również pokrojonej w kosteczkę -1 kg mielonego mięsa wieprzowego (najlepiej z łopatki) -1 małe opakowanie makaronu sojowego(można więcej :) ) -1 szklanka grzybów mun (namoczonych i pociętych w cienkie paski) -mała puszka pędów bambusa -6 łyżek koncentratu pomidorowego - 150 ml octu -150 ml przyprawy "Maggi" -150 ml ciemnego sosu sojowego -700 g cukru -3 ząbki czosnku -2 łyżki stołowe soli -4 jajka -mączka ziemniaczana Do garnka wlewamy 5-6 litrów wody,dodajemy sól,marchew,pędu bambusa,grz
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.