Skocz do zawartości

ailime21

Smakowicze
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O ailime21

  • Urodziny 30.01.1987

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta

Osiągnięcia ailime21

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. skladniki; 4 zoltka i 1 cale jajko 2 szkl maki 1 szkl cukru 2 luzeczki proszku do pieczenia 1 szklanka smietany(18% najlepiej) lyzka margaryny/masla owoce wedlug uznania lub bakalie wykonanie: cukier utrzec z margaryna lub maslem poczym dodawac kolejno zotka i cale jajko.make przesiac z proszkiem i dodac do masy na koncu dodac smietane i wylozyc ciasto na blache(ja zwykle robie w tortownicy lub dziele na dwie male blaszki)i polozyc owoce(owoce zwykle toną)piec ok 45 min w 175*.jest to naprawde dobre ciacho :-D
  2. ailime21

    Ciasto Z Owocami

    witaj;) ja rowniez upieklam ciasto z twojego przepisu i jest naprawde bardzo pyszne :-D ale dodalam cos od siebie,a mianowicie zuzylam bialka na sam wierzch.ubilam je na sztywna piane dodalam 3 lyz cukru i 3 lyz maki ziemniaczanej i wylozylam na podpieczone ciasto poczym jeszcze chwile pieklam.wyszla taka miekka pianka delikatna w smaku :) pozdrawiam
  3. ailime21

    Kryzysowiec

    2 szkl mąki 1 szkl cukru 1 szkl mleka 1 jajo 1 łyz sody lub proszku do pieczenia 3 łyzki oleju lub lub rozpuszczonej margaryny,masła(tłuszczu ogulnie) 6 łyz kakao 3 czubate łyz dzemu wszystko razem wymieszac i piec ok 40 min w 180 stopniach. mozna dodac mniej kako i dodac troche cynamonu i 2 sratarte jbłka zamiast dzemu ale dzem tez moze byc wtedy bedzie ala piernik;)mozna tez dodac zamiast dzemu owoc z puszki lub swierze lub bakalie.to naprawde smaczne ciasto nie zastapione w moim domu kiedy chce sie cos słodkiego :shock: ja czasem nie dodaje kakao i dzemu doaje pol szkl mleka i pol szkl fanty i do tego rabarbar :shock: pycha :-?
  4. ailime21

    "dziad"

    to ciasto to dziad ale nie z ameryki pochodzi tylko z kuchni kresowej;)doskonale znam to ciasto;)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.