Skocz do zawartości

tysia_90

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    16
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O tysia_90

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 26.03.1990

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Szczecin
  1. Ja też dziś robiłam tą potrawę;) Zniknęła w mgnieniu oka:), nie zdążyłam nawet zrobić zdjęcia. Wszyscy stwierdzili ze pyszne:). Napewno będę kombinowała z innymi dodatkami. Wielki plus za przepis:). Pozdrawiam.
  2. Dziś na kolację zrobiłam te Hot-dogi. Przepyszne;). I jaki zapach unosi się po domku:). Połowę z nich nadziałam dodatkowo podsmażonymi pieczarkami:). Ale następnym razem pokombinuję z innymi dodatkami:). Świetny przepis:)
  3. Dziś pomysł na obiadek zaczerpnęłam z kuchni meksykańskiej, choć samo przygotowanie tej potrawy nie robiłam tak jak w przepisie. Składniki 500-700 g mięsa mielonego (ja użyłam wołowo wieprzowego) 3 średnie cebulki 4 - 5 ząbków czosnku Duża papryka czerwona Puszka kukurydzy Puszka czerwonej fasolki Chili/ pieprz cayenne ostra papryka dorodny pomidor lub pomidorki z puszki (choć puszka to za dużo) 2 kostki bulionowe (rosół z kury bądź rosół wołowy) oregano, majeranek, bazylia 1 słoiczek i mała puszka koncentratu pomidorowego. Przygotowanie: Cebulkę pokroić w kostkę, czonsek posiekać równie
  4. tysia_90

    Pasta Jajeczna

    a ja zamiast sera i cebulki ścieram świerzy chrzań (ponieważ ma lepszy aromat niż ten ze słoiczka:)) Po prostu pycha!! Jeśli oczywiście lubicie chrzan:)
  5. tysia_90

    Niby 3-bit

    ja między masą a herbatnikami daję jeszcze bitą smietane. pyyycha:):-D
  6. ja tekie pieczywko razem z mamą często naciereamy czosnkiem i kładziemy na grill zeby sie przypiekło. Można później posmarować masłem, lub jeść takie chrupiące. Można również smarować taki chelebek masłem ziołowym;) zamiast czosnku połączyć masełko z ziołami, lub cebulką dymką drobniuśko posiekaną:mrgreen: Jadłam takie ze świezym swojskim chlebkiem na wakacjach na wsi;)
  7. Robiłam tak. Prawie wyszło tylko że po połączeniu z kawą szybko osiada:(. Długo trzeba mieszać tym słoikiem. Próbowałam równiez z mleczkiem do kawy 10%, ale tez nic. Fakt na zimno wychodzi lepiej niz na ciepło. Chyba bede zmuszona kupić ekspres;p.
  8. Tez takie wypieki polewam ketchupem lub sosami dopiero po wypieczeniu. A na paszteciki znalazłam na innym forum przepis. Może Ci się spodoba:). Raz je robiłam:) Lubie próbować wszystkiego:). http://www.naszakafejka.fora.pl/male-co-ni...arkami,942.html
  9. Czy wie ktoś moze, jak moge zrobić dość gęstą i puszystą piankę do latte? Niestety nie mam ekspresu do tego typu kawy. Próbowałam miksować mleko, czy tez śmietanke do kawy, ale niestety nic z tego. Może macie jakies sprawdzone pomysły. Mam nadzieje ze nie powtarzam sie w temacie, ale takowego nie zauważyłam. Pozdrawiam Forumowiczów - Smakoszy:)
  10. Mój mężczyzna bardzo lubi zwykłe kolacje, ale ze szcyptą inności;). Napewno wypróbuje Twoje hot-dogi:). Zawsze takie parówki zawijałam w ciasto francuskie, a takie też mogą byc pyszne:)
  11. Mam dla Was przepisik na proste ale za to bardzo sycace tosty, które można zaserwować zarówno na kolację jak i śniadanko;) Kiedyś próbowałam wymyśleć inną kolację niz zwykle i zrobiłam własnie to. Składniki: *Chlebek tostowy *ser Żółty w plasterkach (nie mogą być to grube plastry gdyż może się nie rozpuścić) *Szynka *Pieczarki *reszta wg gustu;) (np.papryczka, pomidorki) Kupujemy chlebek do tostów. Do tego ulubione składniki. Ja zawsze daję dużą ilość sera, pieczarki, cebulkę, szyneczkę. Robimy ciasto naleśnikowe. Musi być troszkę gęstsze niż na zwykłe naleśn
  12. Ja robie pare sosów;). Zależy do czego np do pizzy na podkład biore 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyzeczki wody, 1 łyzke ketchupu, pół łyżeczki papryki ostrej(ponieważ razem z moim K. lubimy ostre potrawy), szcypte oregano bazylii majeranku i mieszam to razem:0 Można tez dodać pieprz do aromatu. Robie również sos majonezowo czosnkowy (podałam jego przygotowanie w daniach głównych, w potrawie strudel 2-3 łyzki majonezu + 1,5 łyżki gęstej smietany+ 2-3 ząbki czonsku wyciśnięte+ i ziłoa do samku np.oregano (szczypta lub dwie jak lubisz;)) Nie wiem w jakich sosach sie lubujesz. Chrzanowy
  13. Sama tez taki robie i polecam wszystkim;). Są oderwaniem od zwykłych schaboszczaków;).
  14. Pewnego dnia, siedząc w domku i starając się wymyślić coś "innego" do jedzonka wpadłam na pomysł strudla. Choć zazwyczaj robi się go na słodko, ja postanowiłam zrobić go z nadzieniem mięsno - pieczarkowym. Wyszło pysznie i zabrakło na dokładkę. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego Wędlina w kawałku, najlepiej jakaś szynka ok 200 - 250g Pieczarki ok 200g cebula 2 szt (lub 1 duża) 2 ząbki czosnku sos czosnkowy (pierwszy raz robiłam go sama majonez+śmietana + ziłoa np.oregano, bazylia i naturalnie 2-3 ząbki czosnku) ser żółty gouda ok 150 g(najlepiej plastry) przyrawy warzywko(kucharek), p
  15. Składniki: Słoik marynowanych pieczarek 5 -6 ogórków korniszonowych 3-4 jajka (ugotowane na twardo) mała puszka kukurydzy (ok 100g po odlaniu zalewy) Kawałek wędzonej szynki ok 30 dkg sól, pieprz majonez, musztarda natka pietruszki (do smaku) 2 ząbki czosnku pieczarki kroimy w pól talarki, ogórki w kostke, jajka na ósemki i wrzucamy wszystko do miski. Dodajemy kukurydzę, pokrojona w niedługie i nie grube paski szynkę, wyciśnięty czosnek, sól i pieprz. Mieszamy. Dodajemy majonez i łyzkę musztardy do smaku:). na koniec dosypujemy pokrojoną natkę pietruszki. U mnie na grillu sałatka poszła
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.