Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

adrijah

Aktywni Smakowicze
  • Zawartość

    153
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

2 Neutralny

2 obserwujących

O adrijah

  • Tytuł
    Przyjaciel Smacznego
  • Urodziny 11.07.1988

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Skierniewice / Warszawa
  1. adrijah

    Thermomix

    Ja bym na Twoim miejscu się go nie pozbywała (choć to niezły interes może być :)), tylko wykorzystała go właśnie do poprawienia swoich umiejętności kulinarnych :grin: chomik uj . pl/no_idea/przepisy/Thermomix (wpisz bez spacji) tutaj masz kilka książek do ściągnięcia, przepisy są bardzo szczegółowe. Dobrze by było znaleźć do niego instrukcję żebyś zobaczył co jest co. Poza tym z tego co wiem, Vorwerk organizuje w wybranych miastach tzw warsztaty kulinarne dla użytkowników Thermomixa. Sama myślałam o wybraniu się na taki, choć mam ten sprzęt od dobrych 10 lat :) Poszperaj na ich stronie znalazłam w ich sklepie internetowym zdjęcia, także możesz zobaczyć który masz model i co jest co z akcesoriów, musisz pogrzebać na stronie firmy Vorwerk
  2. wszystkiego najlepszego z okazji urodzin adrijah! :) samych slonecznych dni i wielu nowych pomyslow kulinarnych:) POZDRAWIAM

  3. adrijah

    Sałatka Chińska-sushi

    Ja nic nie dodawałam do wody. Ketchup i majonez są już dostatecznie doprawione i nie będzie czuć, że kurczak w sałatce jest niesłony
  4. adrijah

    Krem Czekoladowy

    Nie próbowałam robić bez jajek, więc ciężko mi powiedzieć
  5. bardzo apetyczne zdjęcie ;)
  6. adrijah

    Hot-dogi W Cieście

    no tak, mąka jest później, ale dopiero jak ją dodasz, to robi się ciasto, ale suche drożdże Ci nie wyrosną tak jak świeże, więc się nie przejmuj
  7. adrijah

    Hot-dogi W Cieście

    moze dajesz za mało mąki? albo za duzo mleka?
  8. adrijah

    Hot-dogi W Cieście

    w przepisie są instant :mrgreen: (suche drożdże)
  9. adrijah

    Co dziś "rzucacie na ząbek"?

    pierogi. 3 z mięsem i 1 z białym serem. kuszą mnie jeszcze z truskawkami :grin: bo lepiłyśmy z Mamą hurtowo
  10. jeżeli nic nie pomyliłam, to proporcje ryż-woda powinny być 1:2, czyli jak masz 2 szkl ryżu, to 4 szkl wody. Ok 1l. Ja go gotowałam chyba z 15 minut, może trochę dłużej.
  11. robiłam niemal identyczne, tylko jeszcze z cebulą ;) SZNYCELKI Z RYŻU składniki: - 2 szklanki ryżu - 30 dag sera żółtego - 2 cebule - 2 jajka - sól, pieprz - bułka tarta - olej do smażenia Ugotować ryż, ser zetrzeć na grubych oczkach, cebulę pokroić i delikatnie podsmażyć. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, zapanierować w bułce tartej i usmażyć na rumiano. http://redandpale.blox.pl/2009/04/Sznycelki-z-ryzu.html
  12. adrijah

    Co dziś "rzucacie na ząbek"?

    kurczak w wiórkach kokosowych, papryce i pieczarkach. Do tego duszona cukinia z cebulą i ryż + lampka wina ;)
  13. adrijah

    Co dziś "rzucacie na ząbek"?

    pierogi z mięsem i barszcz czerwony do popicia
  14. adrijah

    Co dziś "rzucacie na ząbek"?

    Wczoraj tagiatelle z szynką i groszkiem, a dzisiaj będzie wielka niewiadoma :) pewnie w chińskiej knajpce
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.