Biszkopt: potrzebne są dwa jeden biały drugi ciemny z kakao
5 jaj,
szklanka cukru ,
szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
kakao
Jajka rozdzielam białka ubijam na sztywno dodaje cukier dalej miksuje do gładkiej konsystencji i oddaję żółtka miksuje. Mąkę mieszam z pdp, delikatnie wsypuje i mieszam łyżką piekę w brodziżu od 20 od 30 minut do drugiego dodaje mniej mąki w jej miejsce wsypuje kakao.
Krem:
śmietana 30% około 1 litra
fiksy do śmietanki ze 4
cukier puder według uznania w ilości
Pącz: ja nasączam biszkopt sokiem z brzoskwiń które włożę do tortu
Owoce; ja używam brzoskwiń kiwi truskawki mogą być wiśnie ale ze śmietaną lubią pościć sok i zrobi się wino jeżeli będzie tort długo stał