Skocz do zawartości

wwwilovebakepl

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    3
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O wwwilovebakepl

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Zainteresowania
    Więcej o mnie na www.ilovebake.pl
  1. SKŁADNIKI: ok. 10 szt. biszkoptów 3 łyżki soku z cytryny 2 ½ łyżeczki żelatyny 1 szklanka zmiksowanych malin ½ szklanki cukru 250 g serka mascarpone kilka malin na wierzch Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach soku z cytryny i zostawiamy na 3 min. Następnie w garnuszku doprowadzamy do wrzenia zmiksowane maliny razem z cukrem, jak tylko pojawią się bąbelki dodajemy żelatynę i gotujemy ok. 1 min. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W miseczce łączymy serek z wcześniej gotowanymi malinami. Formę u mnie keksówka o wym. 10 x 20 cm wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Na spód ukła
  2. SKŁADNIKI: ILOŚĆ: 4 pucharki o poj. 250 ml 100 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej 60 ml mocnej kawy 6 jajek 100 g cukru Czekoladę mieszamy razem z mocną kawą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Żółtka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, aż masa stanie się jasna. Następnie dodajemy do nich masę czekoladową i chwilę miksujemy. Ubite białka delikatne łączymy z masą czekoladową. Powstały mus przekładamy do pucharków, wierz zawijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z niewielką ilością bitej śmietany. Smacz
  3. Przepis, który przetestowałam na mojej rodzice byli zachwyceni jak delikatne wyszło ciasto. SKŁADNIKI: ILOŚĆ: 8 świderków 200 g mąki pszennej chlebowej 20 g cukru ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka suchych drożdży 150 ml ciepłego mleka 30 masła, miękkiego DODATKOWO: olej do smażenia cukier puder do posypania Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, drożdże, sól i mieszamy. Następnie wlewamy ciepłe mleko i ponownie mieszamy do połączenia składników. Ciasto wykładamy z miski i na posypanej mąką stolnicy zagniatamy przez ok. 2 min, aż stanie się elastyczne. Po tym czasie dodajemy masło i ponownie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.