Skocz do zawartości

PrzywrocmyMiastuPaczka

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana PrzywrocmyMiastuPaczka w dniu 29 Października 2012

Użytkownicy przyznają PrzywrocmyMiastuPaczka punkty reputacji!

Reputacja

0 Neutralny

O PrzywrocmyMiastuPaczka

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Lokalizacja
    warszawa
  1. Składniki potrzebne do 35 pączków. Mąka 1 kg Żółtka 3 Całe jajko 1 Mleko 0,6 litra Drożdże mokre 100 g Cukier 140 g Margaryna 100 g Kieliszek spirytusu Obrany ziemniak Łyżeczka soli 5-10 litrów oleju roślinnego Słoiczek konfitur (wiśniowe) Mleko, drożdże. Podgrzewamy na małym gazie połowę mleka. Rozdrabniamy drożdże w palcach i wsypujemy do ciepłego mleka. Zasypujemy szczyptą cukru i mąki. Odstawiamy zaczyn na bok, aż podwoi swoją objętość. Bardzo ważne żeby mleko nie było gorące, ponieważ nie wolno doprowadzić do sparzenia drożdży. Mąka, cukier, jajka, margaryna. Teraz m
  2. zamiast wódki polecam spirytus, będzie mniej trzeszczeć przy smażeniu
  3. fajny przepis, ale jedna wskazówka: lepiej nie rozpuszczać margarynę tylko dać na zimno. ciasto będzie bardziej sprężyste i łatwiejsze w formowaniu
  4. odnośnie przepisu: zamiast rumu lepeiej dać kieliszek spirytusu a kleją się do rąk ponieważ proporcej są na większą ilość mąki pozdrawiam
  5. przepis jest ok, ale mam kilka pytań i wskazówek jeśli można: 1. Dlaczego roztrzepujemy jajka? ja dodaje normalne, ale jestem ciekaw jak to wpływa na ciasto 2. Też uważam, że margaryny nie należy rozpuszczać, a wręcz przeciwnie. Można ją wstawić do zamrażarki. Im zimniejsza tym elastyczniejsze ciasto potem i łatwiej się formuje. 3. Dlaczego nie ma w przepisie zwykłego cukru? 4. Jakie drożdże? W sensie czy mokre, czy suche? 5. Dlaczego wstawiasz gotowe ciasto do lodówki? Wydaje mi się, że to przeszkadza drożdżom i ciastu ogólnie. pozdrawiam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.