Skocz do zawartości

radziosny

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    10
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O radziosny

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Keczup mi sie przejadl. Moze macie jakis fajny przepisik na jakis gesty, kremowy, nie ostry sos do frytek? (byle nie czosnkowy bo tez mi sie przejadl). Moze polecicie tez cos z gotowych sosow dostepnych w sklepie w byteleczkach i sloiczkach? pozdrawiam radziosny ;-)
  2. Wie ktos moze jak sie robi taka pite co podaja w sfinksie do kazdego dania (taka zeby po upieczeniu byla pusta w srodku) no i zeby taka cieniutka byla :) .
  3. Ja tunczyka jem kazdego dnia przed treningiem. Z puszki wychodzi najtaniej. Polecam.
  4. Dzisiaj upieklem ciasto "bounty"- znalazlem je gdzies na forum. Ciasto przepyszne (i słodkie :shock: ). Rodzince smakuje. pozdrawiam radziosny :mrgreen:
  5. Jezeli chodzi o tiramisu to ja lubie tylko z "Kowolki"- mojej miastowej cukierni. Tam jako jedyni nie daja tego serka mascarpone(fuuu :oops: ), tylko fajny kremik :mrgreen: . pozdrawiam radziosny :shock:
  6. radziosny

    lody

    Sprawdzalem na allegro to nawet sa maszyny do wypieku wafli do lodow :mrgreen:. Niestety kosztuje taka 2 tysiaki :oops: . Co do maszynek do lodow to chyba sa one do tych wkrecanych na wafel, a nie wiem czy do galkowych tez :shock: ? pozdrawiam
  7. radziosny

    lody

    Hmm 80 zł mowisz? Zastanowie sie nad kupnem. Lody z takiej maszynki wyjdą podobne do tych co mozna na miescie kupic- (wkrecaja :shock: ) ci je na wafel, czy takie do galkowania?? Dzieki za pomysl. pozdrawiam radziosny :mrgreen:
  8. radziosny

    lody

    Czy takie lody zrobione w domowych warunkach są lepsze w smaku od tych kupionych w sklepie?? Chcialbym zrobic lody, ale nie wiem czy sie to oplaca, bo w sklepach sĄ nawet tanie. :mrgreen: pozdrawiam radziosny :shock:
  9. Mamy pelno owocow z dzialki i nie mamy gdzie ich upychac wiec ojciec robi pelno tych sokow. Ja akurat za nimi nie przepadam (troche mnie od soku porzeczkowego mdli nie wiem czemu :-) ). Z porzeczek dobre jest winko jak juz. radziosny :-)
  10. To mój pierwszy post na tym forum wiec chcialem sie przywitac :-) . Mysle, ze bede czesto tu zagladac. Jestem raczej amatorem gotowania, ale pewien staz juz mam. Mam swoj sposob, aby zupa pomidorowa byla odpowiednio gesta: - dodac smietany(wiadomo) :) - gotowac ryz odrazu w zupie. To jeszcze nie to. Gdzies u krewnych jadlem jeszcze bardziej gesta i dobra pomidorowke. Slyszalem, ze do zup mozna dodac mąki- ale czy to nie sprawi, ze zupa bedzie cierpka? Gdzies widzialem, ze ludzie do zup dodaja surowe jajka (ale nie wiem czy do pomidorowej). Czy macie jakies wlasne sposoby aby ta zupka byla g
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.