Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

lwica1998

Smakowicze
  • Zawartość

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O lwica1998

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Wybrałam tradycyjne pączki z krupczatką , pysznie wyszły:) Odnośnie formowania - z kawałka ciasta robię w dłoniach kulkę i za pomocą wąskiej łyżeczki nakładam nadzienie.
  2. Polecam garnki zeptera, są wieczne i nie do zdarcia , choć niestety sporo kosztują:( Może kupowac po jednym raz na jakiś czas???
  3. Bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu:) Składniki: 3 pory ( białe części) 3 jajka 3-4 duże ogórki konserwowe pół słoika majonezu pół opakowania śmietany 12 % lub jogurt , ale ze śmietaną jest smaczniejsza:) sól i pieprz kolorowy do smaku Pory pokroić drobno w półplasterki i zblanszować , żeby zmiękły , jajka ugotować i pokroić w kostkę , ogórki również. Połaczyć wszystkie składniki , wymieszac majonez ze smietaną i połaczyć, Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Polecam , znika w mgnieniu oka;)
  4. lwica1998

    10 Przykazań

    Wspaniałe!!!!!!!!! Jestem ostatnio bardzo uszlachetniona przez pracę, a bardzo chciałabym być uszcześliwiona.. ;-) Zapamiętam te 10 przykazań i postaram się stosować ;-))
  5. Witajcie, szukam nowego przepisu na schab i indyka. Dotychczas zawsze na święta był schab ze śliwką i indyk nadziewany żurawiną. Już mi się to znudziło:( Napiszcie proszę jak można inaczej przygotować te mięsa na święta. Pozdrawiam
  6. Witam, przeczytałam Twój przepis , bardzo fajny!!!! Planuję dzis na obiad coś trochę podobnego z ugotowanego ryżu. Podaję przepis , może ktoś się skusi:) 2 szklaniki ugotowanego ryżu 2 całe jajka 20 dkg sera żółtego ( raczej ostrego) pęczek koperku Ser scieramy na tarce o grubych oczkach , jajka roztrzepujemy z odrobina mleka , koperek siekamy, wszystkie składniki łączymy doprawiając solą (mozna vegetą) i pieprzem kolorowym. Smażymy na patelni na małym ogniu pod przykryciem ok 20 minut , aż się ładnie zapiecze. Do tego robię sos pomidorowy średni słoiczek przecieru pomidorowego pół kostki bulionu warzywnego szczypta ziół prowansalskich 100 ml wody zagotować , rozpuścić bulion, dodać przecier i zioła, chwilę pogotować , aby zgęstniał. Moja rodzina się zajada tym!!!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.