Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

joanna_bydg

Smakowicze
  • Zawartość

    24
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

1 obserwujący

O joanna_bydg

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Bydgoszcz

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    joanna_bydg
  1. ja dalej na diecie a reszta nie tak na obiad dziś krupnik kawałek pieczonego kurczaka + ziemniaki i surówka z czerwonej kapusty sok do popijania z grejpfrutu
  2. rosół z makaronem pierzeń pieczona ze śliwkami + ziemniaki + buraczki kompot z śliwek
  3. witam zaczęłam dietę i robię dwa obiady tak wiec podaje ten co robię dla męża rosół kotlet smażony w płatkach kukurydzianych ziemniaki ,smażone pieczarki i sok grejpfrutowy
  4. ja dziś miałam placki ziemniaczane :)z dodatkiem potartego sera żółtego
  5. oj przepraszam są wpisy i to z tego roku może i ja się zabawie i będę wpisywała tutaj :biggrin: Dziś na obiad podałam zupę kwaśnice gęsie żołądki +makaron + sałatkę Szwecką i kompot z gruszek
  6. oj jakie to stare wpisy już nikt nie pisze "co na ząb"hehheheh pozdrawiam w roki 2012
  7. witaj jestem bardzo szczęsliwa ze wpisałeś ten przepis na śliwki w occie bo mialam kiedys i gdzieś mi ...... więc tym bardziej jest ten przepis dlamnie cenny :) tylko nie wiem czy to mają bys węgierki???? pozdrawiam serdecznie :))))

  8. :( Kategoria: Sałatki. Składniki: ziemniaki zielony koperek kapusta biała szczypior z cebuli papryka czerwona pomidory olej SOL ,PIEPRZ ziemniaki ugotowaćw łupinach obrać i pokroic na plastry układac w szklanym naczyniu posypać koprem nastepnie warstwe kapusty drobno pokrojonejw paski na to szczypior,papryke czerwoną pokrojona w paski i pomidory pokrojone w ósemkę.Następnie polać olejem . potrawe należy warstwowo solic i pieprzyć . UWAGA ; WARSTWA ZIEMNIALÓW TO OKOŁO 2 CM I KAPUSTY TEZ POZOSTAŁE PRODUKTY TO WEDŁUG UZNANIA NAPEWNO NA CAŁEJ POWIERZCHNI ALE POWIECMY 1CM
  9. witaj ja też tak robiłam i nic więc mysle ze trzeba by sie umawiac na określoną godz. ale teraz jestem na działce teraz jestem przez cały tydzień na komp pa
  10. moze tak dodam ciebie do znajomych i jak wejdziesz na czata to daj znać pa

  11. witam prawdzie nie mam tego przepisu o który prosiłeś ale ja to robie w rękawie :)

  12. ZAPIEKANKA -MICHAŁA Składniki: ZIEMNIAKI SURROWE,POKROJONE W PLASTRY CEBULA SUROWA POKROJON E PLASTRY PODSMARZONA SUCHA KIEŁBASA POKROJONA W PLASTRY I PODSMARZONA PODSMAZONA SER ŻÓŁTY STARTY NA TARCE NA DUŻYCH OCZKACH W NACZYNIE ŻAROOTPORNYM NALAĆ TROSZKĘ OLEJU I WŁOŻYC NA DNIE I BRZEGACH PLASTRY ZIEMNIAKÓW ZA KAŻDYM RAZEM NA ZIEMNIAKI SOLIMY DROBNĄ SOLĄ NASTEPNIE WYŁOŻYC WARSTWĘ KIEŁBASY,CEBULE, ZIEMNIAKI I POSOLIC WYŁOŻYŚ KOLEJNO WARSTWY AZ DO WYCZERPANIA PRODUKTÓW TRZEBA SKOŃCZYC WARSTWĄ ZIEMNIAKÓW NA KONIEC POSYPAĆ GRUBA WARSTWĄ SERA PRZYKRYWAMY I ZAPIEKAMY KRÓDKO PRZED NALEŻY ODKRYC NACZYNIE I JESZCZE TROCHE ZAPIEKAĆ ZAPIEKAC W TEMP200*C 45 MINUT
  13. ZAPIEKANKA RYBNA -SEROWA Składniki: OP POMYSŁ NA ZAPIEKANKĘ SEROWĄ ZIARENKA SMAKU ZIOŁOWEGO 'WINIARY' 250 ML ŚMIETANĘ 12% 500 GR ZIEMNIAKI UGOTOWANE 450 GR RYBA PANGA 200 GR. PIECZARKI 1 SZT. CEBULA 2 łyszka MASŁO 100 GR. starty żółty ser 2 ŁYCZKI POSIEKANY KOPER PIEPRZ POMYSŁNA ...POŁĄCZYĆ ZE ŚMIETANĄ I KOPERKIEM.ZIEMNIAKI POKROIC W PLASTRY. PIECZARKI I CEBULE OCZYŚCIĆ,POKROIĆ W PLASTRY ,PODSMAŻYĆ NA MAŚLE.W NACZYNIU DO ZAPIEKANIA UKŁADAC KOLEJNO :ZIEMNIAKI ORAZ PIECZARKI Z CEBULA, OPROSZYC ZIARENKAMI SMAKU I PIEPRZEM NASTĘPNIE FILETY RYBNE POKROJONE NA 5 KAWAŁKÓW.CAŁOŚC POLAĆ PRZYGOTOWANYM POMYSŁEM NA ...,POSYPAĆ SEREM. WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 200C PIEKARNIKA .PIEC 20 MINUT.
  14. zapiekanka z drobiu Składniki: 2 szt pierci z kurczaka -- bez skóry i kości 1 szt zupa cebulowa 1 szt. cebula -- średnia 10 dkg boczku wędzonego -- moze być troche wiecej 15 dag żółty ser -- moze byś w plastrach Cebule pociąć w kostke i ułożyć w naczyniu żaroodpornym na cebule ułożyć pokrojona pierś kurczaka (kroi sie w takie plastry) .Zupe wymieszac z woda według przepisu i zalać nią kurczaka.Następnie posypac pokrojonym boczkiem i ułożyc ser. Zapiekac 45 minut w temp.180stopniach Podajemy z makaronem gniastka średnie i mizeria lub sałatą potrawy nie zakrywać w czacie zapiekania.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.