Skocz do zawartości

Cranberry

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    15
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Cranberry

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  1. Ja u siebie w sklepach nie znalazłam niestety więc zamówiłam na allegro. jest ich bardzo dużo..w proszku, w żelu, w płynie :)
  2. Można kupić naturalne barwniki spożywcze w przeróżnych kolorach ;)
  3. Ja robie podobnie. Szpinak wysmażam z solą, pieprzem i czosnkiem. Osobno robię zasmażkę, zalewam rosołkiem (z kostki) i mlekiem (po pół szklanki mniej więcej). Gotuję aż lekko zgęstnieje i wlewam do szpinaku :D
  4. Znalezione na www.kwestiasmaku.com. Wypróbowane. Pyszne :happy: Składniki, 2 porcje: Kurczak: ? 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka ? sól ? 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Marynata: ? 1/2 szklanki soku z pomarańczy + 1 łyżeczka startej skórki ? 2 łyżeczki świeżo startego imbiru ? 1 ząbek czosnku, drobno starty ? 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy ? 1/3 łyżeczki białego pieprzu ? 1 łyżka miodu lub syropu klonowego ? 2 łyżki octu ryżowego lub winnego ? szczypta mielonej papryki (ostrej lub słodkiej) ? 1 łyżka dżemu pomarańczowego (opcjonalnie, ale warto użyć) Do podania: ? ryż
  5. No tak, to prawda że nie każdy zajada się szpinakiem :grin: można też zawsze pokombinować z nadzieniem, można poukładać salami, pokrojone oliwki, pieczarki, ser żółty..co nam tylko do głowy przyjdzie :grin:
  6. Jasne ;) Smażę naleśniki, brokuł gotuję w osolonej wodzie (podzielony na małe różyczki). Tylko trzeba uważać żeby nie rozgotować ;) Na połowę naleśnika nakładam starty żółty ser, na to brokuł, posypuję fetą i jeszcze odrobiną żółtego. Zamykam naleśnika - skłądm go po prostu na pół. Układam na blaszce na folii aluminiowej i do nagrzanego piekarnika na jakies 10 minut żeby ser sie stopił. Dobrze jest przykryć wszystko też folią aluminiową żeby naleśniki nie uschły i nie zrobiły się twarde. Jak już mam gotowego naleśnika na talerzu polewam go wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym (jogurt nat
  7. śledź stronę inwestycjawkadry.info.pl Tam są zamieszczane wszystkie szkolenia, duża część jest współfinansowana z ue. Może znajdziesz cos w swojej okolicy. A jak nie z okolicy to często jeśli szkolenie jest dofinansowane z ue to wracaja również koszt dojazdów ;)
  8. Osobiście wolę sos pomidorowy z pomidorów z puszki ;) może spróbuj.. - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - puszka pomidorów (ja używam krojonych) - cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, cukier, oregano, bazylia, tymianek, odrobina chili - 3-4 łyżki oliwy z oliwek Najpierw na oliwie podsmażasz cebulkę i czosnek, dodajesz koncentrat i smazysz chwilkę. Następnie wrzucasz pomidory i przyprawiasz. Smaższysz aż sos zgęstnieje.
  9. Może spróbuj szpinakowe roladki. Bardzo proste, każdy je zrobi :D Składniki: - szpinak (może być mrożony) - 1 opakowanie - ser feta - kulka mozarelli (może być i bez) - ciasto francuskie - 2 szt - czosnek, pieprz, sól Szpinak mocno wysmaż, dopraw przecisniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem wg smaku (ja daję dużo czosnku bo bardzo lubię). Ważne żeby wysmażyć całą wodę bo później będzie wyciekać przy pieczeniu :) Rozwiń ciasto francuskie, posmaruj warstwą szpinaku, pokrusz fetę (możesz też wcześniej pomieszać fete ze szpinakiem po prostu). (Przy jednym brzegu układam jeszce pasek mo
  10. Naleśniki z brokułami, fetą i sosem czosnkowym :cool:
  11. osttanio oglądałam 'Buddy Valastro gotuje ' i on robił deser z chleba..nie wiem czy dokładnie odtworzę teraz ten przepis ale było jakoś tak: W kapieli wodnej rozpuścił czekoladę, dolał espresso i brandy i dodał cukier. Nie podawał ile tego wszystkiego dodaje ale wyszło mu to dość rzadkie. Chleb okroił ze skórki, pokroił na takie większe kwadraty. Zalał przygotowaną czekoladą i czekał aż cały chleb namoknie (troche dociskał). Ubił śmietanę z cukrem. Układał w pucharkach na przemian chleb i śmietane. Wyglądało smacznie ale nie próbowałam jeszcze robić :D
  12. Ja też dodaję sos czosnkowy (jogurt naturalny, śmietana, czosnek) ale nie mocny bo trudno iść do pracy jak sie z rana czosnku człowiek naje :D Dodaję też kukurydzę.
  13. Ja rozpuszczam w kąpieli wodnej, dodaję śmietankę do deserów, cynamon i chili. Później przelewam do founde dopiero ale czy tak jest prawidłowo to nie wiem :D
  14. Ja często robię w płatkach kukurydzianych i dodaję troche słonecznika..pycha :cool:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.