Skocz do zawartości

KazioR

Smakowicze
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia KazioR

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Lepiej zapobiegać niż leczyć

  2. Witam, rozpocząłem przygodę z wypiekiem w automacie domowego chleba, z zakwasem jest troszkę zajęcia, postanowiłem poszukać gotowych mieszanek i znalazłem producenta gdzie w wykazie składników jest suchy zakwas, dodaje się suchych drożdży 1-2 g lub świeżych 12 g. Co ciekawe producent posiada 17 rodzajów chleba, od dwóch miesięcy piekę sobie codziennie jeden chleb, smaczne, doskonały zapach w rodzinie jak spróbowali to teraz muszę raz w tygodniu i 3 chleby upiec aby się nasycili bliscy. Chlebuś pszenny, Chlebuś żytni, Chlebuś paprykowy, Chlebuś czosnkowy, Chlebuś ziołowy, Chlebuś cebulowy, Chlebuś orzechowy, Chlebuś wiejski, Chlebuś pomidorowy, Chlebuś marchwiowy, Chlebuś wielowarzywny, Chlebuś kminkowy, Chlebuś pieczarkowy, Chlebuś owsiany, Chlebuś razowy, Chlebuś razowy z dynią, Chlebuś razowy ze słonecznikiem, Chlebuś kapuściany, Chlebuś kukurydziany, Chlebuś graham, Chlebuś tostowy, Chlebuś z amarantusem, Chlebuś kminkowy, Chlebuś słonecznikowy, Chlebuś sojowy, Chlebuś dyniowy, Chlebuś paprykowo-czosnkowy,chlebuś orkiszowy,chlebuś baltonowski jasny , chlebuś baltonowski ciemny. Chleb zawiera łamane i gniecione ziarna zbóż: pszenicy , żyta i jęczmienia,płatki zbożowe:pszenne.żytnie,jęczmienne i owsiane,mąki pszenne i żytnie drobno i grubomielone z tradycyjnego przemiału . W każdej mieszance w składzie są:słonecznik łuskany,siemię lniane,sezam,soja łamana prażona,naturalny suchy zakwas żytni ,słód jęczmienny i pszenny,sól i w zależności od rodzaju mieszanki dodawane są składniki smakowe naturalne w formie suszy warzywnych(marchew,pora,pietruszka,cebula,czosnek,szczypior itp.) , ziół:(rozmaryn,bazylia,oregano,hyzop,majeranek,szałwia itp, i innych ziaren;(ziarno dyni,słonecznika,soi,sezamu itp.) Firma chlebus.pl Pozdrawiam KazioR www.kazior5.com www.krliki.fora.pl
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.