Witam Ja trę rzodkiew na tarce ( grube oczka ) lekko solę i po chwili odciskam sok (jest mniej gorzka )doprawiam solą i pieprzem i zalewam śmietaną My lubimy taką ale jak mamy gości na obiedzie i robię rzodkiew to dodaje trochę szczypiorku i kukurydzy żeby zmienić kolory ja jedak wolę zwykłą bez dodatków Pozdrawiam
Ja robię taką :ziemniaki , marchew , groszek, cebula , por , kukurydza , kiszone ogórki , jajka , kiełbasa , wszystko drobno kroję i zalewam majonezem wymieszanym z musztardą ( słoik majonezu i łyżka musztardy) oczywiście sól i pieprz do smaku Pozdrawiam :P
Ja zawsze robię z kamienną bo taki przepis dostałam , ale może dlatego jak spróbowałam bez kości upiec , to była za słona , może nie chodzi o kość tylko sól Dziękuje za radę monia 79 Spróbuje po nowemu Pozdrawiam
4 jajka
1 szkl cukru
2 szkl mąki
6 łyżek oleju
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
zapach
Całe jajka ubić z cukrem Do ubitej masy dodac proszek i mąkę Na koniec olej i zapach Piec około 40 min
Zuziorek , zrobiłam śledzia pod pierzynką , bardzo smakował mojej rodzince Dziękuje za dobry przepis , a jutro przymierzam się do śledzia i kiszonej kapusty POZDRAWIAM ;)
Dzięki za przepis Myślałam że się już nikt nie wpisze , a ja robię takie
ŚLEDZIE W POMIDORACH
1 kg matiasów
0,5 szkl wody
1 liść laurowy
ziele angielskie
3-4 cebule
6 łyżeczek octu
6 łyżeczek cukru
0,5 szkl oliwy
1 mały koncentrat
Wszystko razem zagotować , ostudzić , zimnym zalać pokrojone śledzie
Smacznego
Witam Nie miałam karkówki a chciałam ten przepis szybko wypróbować więc zrobiłam żeberka wyszły bardzo dobre wszystko wg twojego przepisu tylko dałam troszke więcej wody ( i tak wyparowała a żeberka są wyższe )i dodałam 2 łyżki czerwonego wina Dziękuje za dobry przepis !