Skocz do zawartości

Sebb

Smakowicze
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Sebb

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Sebb

    Ser żółty

    Witam. Uwielbiam żółty ser więc postanowiłem zrobić sobie trochę. :smile: Na 70 dkg sera białego dałem pół kostki masła. Jest to chyba zbyt dużo jak na tą ilość, bo ser wręcz kapie masłem, ale smakuje bardzo dobrze. Następnym razem dodam trochę czosnku i zredukuję o połowę ilość masła. Pozdrawiam.
  2. Witam. Ta moja konsystencja prawdopodobnie wynikła z tego, że wziąłem połowę wszystkich składników ale dodałem całe jajko zamiast połowy, no i nie dodałem orzechów. Ale za to kolejne wersje zrobię już z rodzynkami, pistacjami, wiórkami kokosowymi, orzechami lub z jakąś niespodzianką w środku. Pozdrawiam.
  3. Witam. Ciasteczka wyszły naprawdę suuper. Znikają natychmiast z talerza. Nie wiedziałem, że aż tak się rozpływają i za pierwszym razem wyszedł mi blat tortowy ;-) Pozdrawiam.
  4. Sebb

    Torciki serowe

    Witam. Wyszły naprawdę proste w przygotowaniu i smaczne torciki. Dodałem łyżkę sody, aby trochę urosły i wody, bo dodałem za dużo mąki i ciasto się nie kleiło. Pozdrawiam.
  5. Sebb

    Czosnkowy Twister

    Witam. Było bardzo pyszne. Faktycznie rewelacja. Robiłem je w naprawdę polowo-studenckich warunkach. Wałkowanie ciasta 2 litrową butelką z napojem gazowanym na stole posypanym mąką. Pozdrawiam.
  6. Witam. Wyszło naprawdę bardzo pyszne i oryginalne danie. Podałem je z warzywami na patelnie z Hortexu i z ziemniakami. Z początku sos wydaje się słodki i delikatny, ale po chwili ujawnia się prawdziwy smak chili. :lol: P.S. Z przepisami z tego forum śmiało można otworzyć restaurację. :lol: Pozdrawiam.
  7. Witam. Wielkie dzięki za przepis. Wyszła bardzo smaczna i wyszukana potrawa. P.S. Domyślam się, że jest to potrawa dla 4 osób, bo z połowy składników wyszła mi pełna 30cm patelnia. :P Pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.