Skocz do zawartości

Olgaga88

Nowi Smakowicze
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Olgaga88

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Starter dyskusji

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Pamiętam jak po całym życiu gotowania na gazowej musiałam się przerzucić na indukcję... na początku też mi szło opornie ale to raczej kwestia braku wyczucia. Z czasem doszłam do tego że mogłam "przyporządkować" poziom z indukcji na odpowiadającą mu moc kuchenki gazowej. Dalej poszło jeszcze lepiej bo nauczyłam się korzystać z dodatkowych funkcji typu Powerboost i wszystko gotuję dwa razy szybciej niż na gazowej ;) Jednak faktycznie bardzo ważne jest żeby mieć dobre i przede wszystkim dostosowane do indukcji garnki jak wspominała pietruszka_21.
  2. Przede wszystkim z pieczarkami, dalej ruskie a na końcu z ziemniakami, skwarkami i bryndzą. Palce lizać! Kiedyś jeszcze jadłam pierożki z afryki Fataya. Są z mięsem i podali je nam z jakimś sosem, ni to czosnkowy, ni to tatarski... sama nie wiem ale były przepyszne!
  3. Hej. Jakiś czas temu, w restauracji miałam okazję spróbować krem z kukurydzy i... zakochałam się w nim. Był aksamitny, o delikatnym smaku i pięknym kolorze. Postanowiłam zrobić taka sam w domu więc zaczęłam poszukiwania przepisu w internecie. Tyle, że co strona to inny przepis, poza tym wiadomo, każdy zachwala swój. Dlatego chciałabym się spytać czy macie jakieś sprawdzone przepisy na taki kremik? Czy w ogóle jedliście taki? Dodam tylko, że nie było w nim całych ziaren :)
  4. Uwielbiam olej lniany, bardzo często używam go na przykład do sałatek czy sosów. Świetnie działa na metabolizm cholesterolu a poza tym zawiera dużo witaminy E czyli tak zwanej witaminy młodości ;) Nie wolno jednak zapominać, że można używać go tylko na zimno!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.