Skocz do zawartości

dzidzia01

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

dzidzia01's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacja

  1. Pieklam ten jablecznik,jest pyszny i troche inny od tradycyjnej szrlotki.Dobry dla tych co lubia sernik na zimno
  2. prosze powiedzcie jak robi sie ciasto kruche przepis jest prosty "ale"nikt nie pisze czy cukier krysztal czy puder ,bo sa rozne wersje .Od czego to zalezy?Prosze o pomoc .
  3. Jolcia nie przerazaj sie ,pisalam ,ze wcale nie czuje sie tluszczu pomimo,ze pierogi sie frytuje.Ciasto w smaku przypomina ciasto francuskie.Wiecej odwagi do eksperymentowania.Mozesz zrobic pol porcji,jak ci nie bedzie smakowac to wiecej nie zrobisz.Farsz moze byc dowolny.zycze smacznego.czekam na opinie.
  4. ciasto: 3/4kgmaki 1l smietany36% 1proszek do pieczenia 1jajko+2 zoltka zagniatamy ciasto z podanych skladnikow jak na pierogi dokladamy smietane ile sie wgniecie zeby ciasto nie bylo za twarde i odkladamy do lodowki,zeby odpoczelo farsz: 100 gr namoczone grzyby suszone 1/2kg kapusty kiszonej ziele angielskie lisc laurowy Wszystko razem ugotowac do miekosci, zmielic doprawic do smaku.Wyjac ciasto z lodowki i dalej robic jak pierogi .Smazyc we frytownicy na zloty kolor.Mozna smazyc w plaskim garnku na bardzo goracym tluszczu.Pierogi w tluszczu musza plywac.Nie sa tluste jak te co sie obsmaza na patelni. PYCHA.Ja robie na kazda wigilie i wszystkim smakuje.
  5. Ja pieklam sernik z ''ROSA'' ale pod inna nazwa i tez sie udal .Ja mam przepis na sernik ''wiedenski'' i o taki mam pytanie.
  6. mam problem ,kiedy pieke sernik ladnie mi wyrosnie ,po upieczeniu zostawiam w piekarniku do osygniecia i co?wyjmuje oklapniety prosze o porade
  7. mnie tez nie zawsze biszkopt z przepisu sie udaje .kupuje w duzym sklepie ''antyzakalec''i robie wedlug przepisu na opakowaniu sprawdzone
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.