Skocz do zawartości

markoz

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O markoz

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Tak, makaron ma byc suchy pokruszony i przyrumieniony na suchej patelni,zmieknie pozniej w salatce.
  2. Sprobuj z lagodnymi ,ale jesli niedaleko masz sklep "PLUS"to tam napewno znajdziesz te zupki<ewentualnie zobacz jeszcze w BIEDRONCE > :)
  3. TAK BYLO W ORGINALNYM PRZEPISIE I JA TEZ TAK ROBILAM, NIE WIDZIALAM JEDNAK ROZNICY MIEDZY TA MASA A MASA BUDYNIOWA ROBIONA DO INNYCH CIAST BEZ WODY.SZCZEZE TO SAMA NIE WIEM CZEMU MA SLUZYC TA WODA,ALE MASA SIE UDAJE.
  4. 120g masla 150g gorzkiej czekolady 150g platkow kukurydzianych 20g zelatyny 60g cukru pudru 2 zoltka sok z 1 cytryny 250g twarogu 400g smietany kremowki SPOSOB WYKONANIA: Maslo (20g odlozyc) roztopic razem z czekolada,wymieszac z platkami kukurydzianymi.Na papier rozlozyc 12 grudek z masy.dno i boki tortownicy wylozyc papierem do pieczenia.Czekoladowe platki rozlozyc i mocno przycisnac do dna.Forme wstawic do lodowki. Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.Zoltka wtrzec z cukrem na puszysta mase,dodac sok z cytryny.Mase z zoltek utrzec z twarogiem.Smietane ubic na sztywno. Zelatyne rozpu
  5. BISZKOPT: 1 1/2 szkl. maki tortowej 1/2 szkl.cukru 90 ml oleju 6 jajek 1 lyzka octu 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA: 1 1/2 SZKL. MLEKA 250 g masla 7 lyzek cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 16g 3 lyzki maki pszennej 2 1/2 lyzki maki ziemniaczanej 5 lyzek wody MASA KOKOSOWA 1/2 szkl. cukru pudru 200g wiorkow kokosowych 40g masla Tluszcz i bulka tarta do blaszki SPOSOB PRZYZADZENIA: Biszkopt oddzielic bialka od zoltek.Bialka z cukrem ubic na sztywna piane.Dodawac po jednym zoltku,olej i ocet,chwile mieszac.Na koniec dodac make z proszkiem do pieczenia,w
  6. Mam jeszcze inny przepis na salatke z zupek chinskich -dla mnie najsmaczniejszy. 1 podwojna piers z kurczaka-duza kukurydza z puszki kapusta pekinska i najwazniejsze:2 zupki chinskie KONIECZNIE firmy VIFON -OSTRY KURCZAK,gwarancja niepowtarzalnego smaku,z zupkami z innej firmy to juz nie to! majonez-ilosc wedlug uznania -polecam KIELECKI sol pieprz Piers pokroic w kostke i dodac przyprawy z zupek,najlepiej odstawic na 30 min do lodowki. kapuste pokroic,dodac odcedzona kukurydze.Piers w przyprawach usmazyc na ma
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.