Skocz do zawartości

Gosia K

Smakowicze
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta

Osiągnięcia Gosia K

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Składniki: 2 podwójne filety wegeta 2-3 cebule majonez żółty ser w plastrach łyżka oleju Wykonanie: Filety lekko rozbić, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce "błonką" do dołu, ułożyć na każdym pokrojoną w kosteczke cebulę i posypać lekko wegetą. Cebulę posmarować majonezem (ok. 1 łyżka na filet). Całość przykryć plastrem sera żółtego. Można posypać oregano. Piec w piekarniku 30-40 min. e temp. 180-2000 Podawać dowolnie - z frytkami, ziemniakami, sórówką, wg. uznania Smacznego
  2. Gosia K

    Buchty

    Jeden podwójny filet wystarczy w zupełności.
  3. Gosia K

    Buchty

    Pierwsza część: Składniki: 5 średnich cebul ok. 1 łyżka wegety filety drobiowe Wykonanie: Cebulę pokroić w półtalarki i zasypać wegetą. Filety pokroić w kostke ok. 1cm i dodac do cebuli, wymieszać i odstawić na pół godziny. Druga część: Ciasto Składniki: 6 łyżek mąki 2 jajka troszkę proszku do pieczenia mleko Wykonanie: Zamieszać ciasto tak jak na naleśniki, niebardzo rzadkie. Wsypać do tego cebulę z filetami i wymieszać. Wziąć na łyżkę niewielkie ilości i kłaść placuszki na dobrtze rozgrzany olej. Placuszki mają być małe. Podawać z surówką lub ogórkami kiszonymi i chlebem. SMACZNEGO ;-)
  4. Składniki: 10 skrzydełek 3-4 cebule 1 papryka konserwowa 0,5 kg pieczarek Wykonanie: Skrzydełka osolić, obtoczyć w mące i podpiec na tłuszczu. W rondelku udusić pokrojoną w krążki cebulę, pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone pieczarki. Dodać skrzydełka, podlać wodą i dusić do miękkości skrzydełek. Na koniec doprawić solą, magą, pieprzem i koprem lub pietruszką. Podawać z ryżem lub do chleba. Smacznego
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.