Skocz do zawartości

monikadb26

Smakowicze
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Łomża

Osiągnięcia monikadb26

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Składniki: Słoik selera tartego w zalewie 3 cebule puszka kukurydzy puszka ananasa 5 jajek szynka bądź kiełbasa szynkowa majonez, sól, pieprz Cebulę kroimy w talarki i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Seler odcedzamy na sitku, jajka gotujemy na twardo i kroimy. Układamy sałatkę warstwami:pierwsza warstwa seler solimy pieprzymy i kładziemy majonez rosmarowujemy.Nastepna warstwa jajka sól pieprz majonez, potem cebula usmażonasół pieprz majonez kukurydza soł pieprz majonez, szynka soł pieprz majonez i ostatnia warstwa to ananas pokrojony na kawałki. Sałatka najlepiej smakuje nastepnego dnia po przyrządzeniu, kiedy wszystkie smaki się przegryzą. Nie polecam natomiast mieszania wszystkich składników, najlepiej smakuje jak ułoży się ją warstwowo. Życzę smacznego.
  2. Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3łyżki oleju. Jajka ubijamy z cukrem dodajemy mąkę przesianą z proszkeim i olej delikatnie mieszamy pieczemy. Nastepnie : 2 puszki mandarynek, 2 szklanki soku pomarańczowego, 2 budynie waniliowe, 2 opakowania herbatników zwykłych i 2 czekoladowych, 4 opakowania śmietan fixu 1/2 litra śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Biszkopt po upieczeniu studzimy nasączxamu ponczem ( woda+sokz cytryny+ cukier) i na tym układamy mandarynki. Gotujemy kisiel: 1i 1/2 szklanki soku gotujemy razem z sokiem z mandarynek , 2 budynie mieszamy w 1/2 szklanki soku pomarańczowego i wlewamy an gotujacy sie sok pomarańczowy. Gorące wylewamy na mandarynki. Śmietanę ubijamy ze smietan fixami i cukrem pudrem wykładamy na kisiel. Na wierzch układamy herbatniki w szachownice na przemian jasne i czekoladowe. Ciasto jest najlepsze jesli postoi conajmniej jeden dzień ponieważ wtedy zmiękną herbatniki. Smacznego
  3. Spód: 10dkg orzechów włoskich, 14 sucharków, mały słoik nutelli. Orzechy i sucharki mielimy, dodajemy nutelle i mieszamy Masa 1: 400g smietany kremówki, 200g śmietany 18%, 10 dkg cuekru pudru, 2 opkowania cukru waniliwego, 2 łyzki żelatyny. Śmietanę 18% ubijamy osobno ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie obie śmietany łączymy dodajemy do nich przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody i dokładnie mieszamy wykładamy to na spód nutellowy i czekamy aż masa stężeje Masa 2: kompot z wiśni drylowanych, 2 galaretki wiśniowe, 1 łyżeczka żelatyny Odsączone wydrylowane wiśnie układamy na smietanie, pół szklanki kompotu z wisnie mieszamy z półtora szklanki gorącej wody i w tym rozpuszczamy 2 galaretki wiśniowe i łyżkę żelatyny. Zalewamy wiśnie
  4. Witam Mam małe pytanko. Warzyw po gotoaniu i upchaniu do słoiczków nie zalewamy już zalewą tylko tak na sucho a zalewę wylewamy?
  5. monikadb26

    Małpie Ciasto

    Tak mam na imię Monika Miło mi Elu. Mój mąż wielki łasuch zjadł juz prawie całe od wczoraj :grin: ale kawałek schowałam dla gosci dzisiejszych. Gdybym tego nie zrobiła nie miałabym co im dać hihi :grin: .Pozdrawiam cię Elu
  6. monikadb26

    Małpie Ciasto

    Witam wszystkich :grin: Zrobiłam te ciasto dzisiaj. Jest pyszne masa ma nietypowy smak .Po prostu rewelacja :grin:- naprawdę polecam. Mi ciasto duze wyrosło więc skroiłam wierzch i porwałam na małe kawaleczki i tym posypałam masę wyszło pieknie :grin:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.