-
Liczba zawartości
13 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
1 NeutralnyO novijka
-
Tytuł
Nowy forumowicz
- Urodziny 18.10.1985
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Kobieta
-
Lokalizacja
Częstochowa
-
Czy zna ktos przepis na placki po wegiersku?? Chodzi mi glownie o sos bo placki ziemniaczane wiem jak zrobic :-D. Z gory dziekuje
-
Dziekuje bardzo za tak cieple i entuzjastyczne przyecie...:-D. Dorotko mam nadzieje ze zupka bedzie smakowala..napisz wrazenia :-D ... jestem ciekawa czy i zasmakuje.
-
Dieta - Oj Niedobrze, Niedobrze ;)
novijka odpowiedział Marcin na temat - Tylko dla nałogowych "smakowiczów"
ja tez wzielam sie za diete :cry:. Stosuje ja jak jest potrzeba. Jest ona mojego autorstwa :razz:. Stosuje ja zawsze tylko przez miesiac bo pozniej juz nie ma wiecej potrzeby gdyz na niej mozna naprawde duzo zgubic :razz:. Ogolnie ograniczam sie do gora 500 kcal dziennie - wiem wielu z was pomysli ze to racja glodowa, ale dieta zostala zalecona przez dietetyka ktory powiedzial ze raz na kiedy mozna przyglodzic organizm i nawet wyjdzie mu to na zdrowie. Oprocz tego codziennie robie 200 brzuszkow, callanetics i od jakiegos czasu zaczelam A6W...efekt? przed dieta warzylam 63 kg (przy wzroscie 1 -
Cos o mnie...hmm... Mam na imię Madzia dla przyjaciół Novijka . Mieszkam sobie w Czestochowie, ktora nie do konca jest taka swieta . Mam 22 lata. Jestem eksternistka, rozbijam szybe zamiast ja umyc. W szkole zycia sprawiam bezustanne klopoty wychowawcze . Łatwo wybaczam (łatwo - nie znaczy wszystko). Ustepuje staruszkom miejsca, ale tylko na krotkich trasach . Potrafie perfekcyjnie zamknac sie w sobie za to jak sie otwieram to juz na osciez. Karmie glodnych bo nigdy nie wiadomo kiedy zajme ich miejsce (i sikorki bogatki tez ). Czepiam sie i marudze, po czym nazywam to watpliwosciami . Plac
-
zamieściłam przepis na zupe ze szpinakiem :cry: także zapraszam do działu zup - może akurat przypadnie Ci do gustu
-
oj nie wiedziałam, że jest już tutaj takie ciasto...niedawno się zalogowałam...także prosze mi wybaczyć :cry:. Ale jednak zawsze warto przypomnieć tak wspaniałe ciasto :cry:. Pozdrawiam :razz:
-
4 kg ogórków 25 dag marchwi 80 dag cebuli 1 lub 1/2 kg czerwonej papryki natka pietruszki Zalewa: 1/2 szklanki octu 1/2 szklanki oleju sól cukier ziele angielskie pieprz liść laurowy Ogórki utrzeć na niezbyt cieńkie talarki, marchewkę utrzeć na łezkach, cebulę pokroić w półksieżyce, papryke w paseczki, pietruszkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce, dodac zalewę i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie odlać zalewę i powkładać warzywa w słoiki. Słoiki włożyć do wody i gotować 15 minut. Smacznego :cry: Czekam na wasze opinie :cry:
-
4 kg cukini 1 kg marchwi 1 kg cebuli 1 kg papryki czerwonej Zalewa: 3/4 szklanki octu 3/4 szklanki oleju 2 łyż. soli liść laurowy ziele angielskie Cukinię i marchewkę utzrec na tartce (łeżki), cebulę pokroić w kostkę, paprykę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce, dodać zalewe i odstawic na 2 godziny. Po 2 godzinach odlać zalewę i gotować warzywa przez 3-4 minuty. Nastepnie włożyć składniki do słoików i odwrocić do góry dnem. Smacznego! :cry: Jeśli komuś wyda się za dużo składników na jego rodzinkę może oczywiście zmodyfikować przepis. Ja robię jej dużo ponieważ m
-
Składniki: 500g szpinaku ząbek czosnku 150 g szynki drobiowej (w kawałku) 3/4 szklanki śmietany 2 łyżki masła 2 łyżki curry łyżka mąki 4 szklanki bulionu warzywnego (z kostki) sól pieprz Wykonanie: 1. Szpinak opłukać, odciać ogonki. Grubo posiekać. Gotować 2-3 minuty w osolonym wrzatku. Odcedzić. 2. Masło rozgrzać. Podsmażyć w curyy, a następnie dodac czosnek. Smażyć chwilę razem. Dodać szpinak i znowu chwilę smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion. Gotować około 20 minut. 3. Śmietanę wymieszać z mąką. Wlać do zupy. Zagotować. Szynkę pokroić w drobną kostkę i rozłożyć na talerze. Zal
-
1. Biszkopt - każdy ma swój wypróbowany przepis, ja mam ich kilka, ale do tego ciasta polecam ten: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 2 łyżki mąki ziemniaczanej + resztę mąki pszennej tak aby była czubata szklanka (dla początkujących: mąke należy przesiać :cry:) Białka ubić na sztywno, dodać cukier, miksując dodać żółtka. Mikser włączyć na małe obroty i dodać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać. Wyłączyć mikser, dodać olej o ocet i lekko przemieszać. 2. Masa "Kubuś" 1 duży Kubuś z marchewką 3/4 kostki margaryny 3 budynie śmietankowe 2 łyż
-
ale pozniej zrobic z tego jednolita papke? Jestem poczatkujaca w gotowaniu :razz:
-
ja uzywam pikantnego poniewaz uwielbiam wszystko co pikantne :razz:, ale mozna rowniez uzyc lagodnego - zalezy co kto lubi :razz:...dziekuje za przywitanie na forum :razz:...fajnie tutaj :)...Pozdrawiam :razz:
-
1/2 kg matiasów 4 - 5 ogórków konserwowych 2 cebule 1 pęczek pietruszki Sos: 1 słoiczek ketchupu 1/2 szklanki oleju 2- ząbki czosnku 1 łyżka musztardy matiasy, ogórki i cebulę kroimy w drobna kostkę, pietruszkę siekamy i przekładamy do jednej miseczki. Sos: wszystkie składniki mieszamy ze sobą (czosnek przeciskamy przez praskę). Sosem polewamy matiasy ogorki cebulę i pietruszkę i dokładnie mieszamy. U mnie te śledzie robią furore :razz: Smacznego!
-
Moja mama robi golabki w szybkowarze i zawsze wychodza wysmienite :razz:
-
Ja też bardzo lubię oglądać Nigellę...spisuję jej przepisy do swojego zeszyciku :razz:.