Skocz do zawartości

Magdzialenka

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Magdzialenka

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Użyłam jogurtu Danone naturalny bez cukru. No mówię Wam, ale mam radochę ;) Truskawki są w ciągłym przerobie :razz: :cool: :cool: MNIAM :razz:
  2. Wybaczcie, ale będę pisała dużymi literkami, ponieważ troszkę sobie pokrzyczę z radości... UDAŁO SIĘ :cool: Dziś rano spróbowałam "nastawionego" wczoraj jogurtu i jest PRZEPYSZNYYY :razz: ależ się ucieszyłam. Okazuje się, że chyba ten jogurt "grecki" się nie nadaje. W każdym razie -jest pyszotka! Dzięki!
  3. dzięki! Ani mi w głowie się poddawać :wink: Będę próbować do skutku i najwyżej będę Was tu męczyć pytaniami i prośbami o radę :grin: dam znać jak wyjdzie mi pyszota :grin:
  4. posiada Lactobacillus bulgaricus. A o tym mleku w proszku to czytałam, że zagęszcza, a ja lubię taki gęsty że niemalże można nożem kroić :wink: no, im gęściejszy tym lepiej, a wyszedł mi taki do picia
  5. Kochana, wiem, że Ci nie wyszedł za pierwszym razem, bo już oczywiście przeczytałam cały ten wątek, taka jestem napalona na domowy jogurt :wink: Zagotowałam mleko (zabulgotało) i wystudziłam. Z jogurtem mieszałam bardzo dokladnie... nie wiem co źle zrobiłam... ale napewno będę próbować. Moze za mało jogurtu dodałam? Trzeba cały dać kubeczek na 1 litr mleka? W tym greckim moim ulubionym jest 340gram...
  6. Kochani! Wczoraj zrobiłam jogurt z mleka 3,2% pasteryzowanego (firma na literę M). Dodałam mleko w proszku i jogurt grecki (bo taki uwielbiam najbardziej). 0,7 litra zostawiłam w termosie i ten jest dziś niezły, ale nie taki jak się spodziewałam -nie jest gesty (jest taki do picia) i ma takie malutkie grudki, ale w smaku niestety jest trochę kwaśny i bardziej przypomina zsiadłe mleko ... Pozostałe 0,3 litra zostawiłam w miarę w ciepłym miejscu (teraz, w lecie trudno znaleźć ciepłe miejsce w mieszkaniu :wink: ) i niestety ten nic nie "ruszył" -jest wodnisty i słodki... co robię źle? Podgrzałam
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.