Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Beti 1

Smakowicze
  • Zawartość

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

2 Neutralny

1 obserwujący

O Beti 1

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Rawicz
  1. 2,5 kg ogorków 1,5 glówki czosnku 4 łyżki soli 2 łyżeczki chili 0,5 kg cukru 8 łyżek oleju 1,5 szklanki octu Ogórki pokroić w ćwiartki,zasypać solą,wymieszać i zostawić na noc (min 8 godz).Wylać sok.Posypać chili.Dodać rozgnieciony lub posiekany czosnek,wymieszać.Zagotować olej i zalać gorącym olejem ogórki.Zagotować ocet z cukrem i także zalać gorącym.Wymieszać i odstawić na 6 godz.Nałożyć do słoików i zakręcić.Nie trzeba gotować ale jeśli chcecie to wystarczy około 1 lub 2 min.
  2. Beti 1

    Grzyby

    2 kg grzybów odgotowanych 1 kg cebuli pokroić w krążki i udusić w 1 szklance oleju Następnie wszystko razem wymieszać z : 1 koncentrat pomidorowy 0,5 szklanki octu 2 łyżki soli 4 łyżki cukru ziele angielskie, liść laurowy Pasteryzować 15min.
  3. 6kg buraczków zetrzeć na tarce o dużym oczku 80dkg papryki i 80dkg cebuli zetrzeć na tarce o małym oczku (ja przecieram przez maszynkę) Na zalewę: 1 szklanka wody 0,5 l octu 2 szklanki cukru 2 łyżki soli Zalewę zagotować i wlać do buraczków,pasteryzować w słoikach 15min. Smacznego!
  4. Beti 1

    Wiśnie Do Placka

    Ja wiśnie dryluję i wkładam do zamrazarki , gdy potrzebuję do placka wyjmuję i na noc zasypuję cukrem.
  5. 1kg buraczków 1kg marchwi 1kg kapusty 1kg cebuli To wszystko siekamy na tarce o dużym oczku. Na zalewę zagotować: 5szklanek wody 0,5szklanki cukru 1szklanka octu do smaku sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy. Do gotującej zalewy włożyć buraczki gotować 5min włożyć marchew gotować 5min następnie kapustę i cebulę . Wszystko mieszamy i chwilkę gotujemy,wkładamy do słoików i pasteryzujemy 15min. Smacznego!
  6. Witam Cię Wiola też żuczę udanych wypieków
  7. Cześć nazywam się Beti witam wszystkich.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.