Skocz do zawartości

aannggeellaa89

Smakowicze
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    WLKP

Osiągnięcia aannggeellaa89

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. ja robie coś podobnie tylko smaze kotleciki schabowe i dopiero na to reszte tzn cebule kroje w piórka i dusze z ketchupem, pieczarki tez dusze z wegeta i odrobiną pietruszki i na to ser :grin: i zapiekam dopoki ser sie nie roztopi bo reszta skladnikow jest jeszcze goraca od smazenia.
  2. aannggeellaa89

    "kraby"

    "Kraby" parówki ( w foli najlepsze) ketchup łagodny papryka słodka, pieprz olej lub margaryna Wykonanie: Parówki obieramy z folii i kroimy na 3 -4 części, każdą z części nacinamy lekko na końcówkach (tak żeby wyglądało jak X). Następnie wrzucamy olej lub margarynę i układamy kiełbaski tak żeby stały, gdy sie podsmaży obracamy na druga stronę, aby ładnie sie "otworzyły" ( jeśli ktoś chce szybko zrobić to wrzucamy na patelnie i obsmażamy bez okładania:) Dolewamy troszkę wody i wkładamy ketchup. Chwilkę dusimy razem, żeby powstał sos, gdy jest za gęsty można dodać odrobinę wody. poddawać z pieczywem:) Smacznego!!
  3. Składniki 1 kg piersi z kurczaka 0,5 kg pieczarek 3 paczki zupy cebulowej śmietana 30% ( ok 250g) sól, olej Wykonanie: Piersi kroimy w niezadlugie paski. Pieczarki kroimy w plasterki, wrzucamy do garnka i podduszamy doprawiając solą i pieprzem. Następnie paski mięsa obtaczamy w suchej zupie cebulowej i wrzucamy na rozgrzany olej. Mieszamy dość często bo zupa może sie przypalać. smażymy na zloty kolor. Usmażone mięso wrzucamy do garnka z pieczarkami, dolewamy 1 szklankę wody i dusimy przez jakieś 20 min. Następnie odstawiamy wlewamy śmietanę i chwilkę zostawiamy na ogniu żeby sos sie zagęścił. Gotowe danie można podawać z ryżem lub pieczywem. Smacznego :grin:
  4. Składniki: parówki ( najlepiej w folii - nie za gruba) olej papryka (to bez różnicy która ale, czerwona najlepiej kontrastuje) boczek wędzony pieczarki cebula ser żółty pieprz, sól, papryka, pietruszka Wykonanie: kiełbaski gotujemy, kroimy: cebule w piórka, papryke cieniutkie paski, pieczarki można zetrzeć na tarce o grubych oczkach a boczek w cienkie paski Następnie podsmarzamy cebulkę, wykładamy, na tym samym tłuszczu możemy smażyć poklei boczek, paprykę, pieczarki. parówki układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania, na to wrzucamy wszystkie składniki które podsmażaliśmy wcześniej. Posypujemy pieprzem, solą, papryką i ścieramy na to ser. Zapiekamy w piekarniku. Smacznego :grin:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.