Skocz do zawartości

annwro14

Smakowicze
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O annwro14

  • Urodziny 21.10.1974

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    OPOCZNO

Osiągnięcia annwro14

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. witam ten makaronik z tym sosem jest rewelacja , gdy mąż zajadał się i zastanawiał się z czego ten sos to nawet mu nie przyszło na myśl że to serek topiony, dzięki za przepis i pozdrawiam
  2. annwro14

    Słodkości

    Witam można dodać niecałe dwie szklanki cukru, jeśli chodzi o czekanie to dlatego część pierwszą robię wieczorem, a rano tylko dodaje mąkę. Dzisiaj go zrobię i wstawię jutro fotkę,
  3. annwro14

    Słodkości

    Szybki placek drożdżowy Składniki; 1,5 szklanki cukru, 2 szklanki mleka, 1 szklanka oleju, 4 jajek, 10 dag drożdży, Wszystko wymieszać w garczku, i zostawić na 12 godzin . potem dodać 1 kg mąki i wymieszać , wlać do wysmarowanej blachy , piec około 45 minut. Można dodać do ciasta rodzynki . Ja robię to ciasto wieczorem a rano dodaje mąkę i piecze. Dostałam go od znajomej i jak mam chęć na placek szybki i tani piekę go, mi przypomina takie ciasto drożdżowe jakie jadłam u cioci na wsi. życzę smacznego.
  4. dziękuje za komentarz pasztet zawsze piekła moja babcia, teraz ja piekę, jest na prawdę smaczny i zdrowy nie to co w sklepie, życzę udanego wypieku,pozdrawiam.

  5. Wygląda apetycznie.Muszę się przymieżyć do jego wykonania.Pozdrawiam.

  6. annwro14

    Pasztet Domowy

    PASZTET DOMOWY Składniki: 0.50 kg. podgarla surowego, 1 kg. mięsa wieprzowego ( może być gulaszowe), 0, 50 kg mięsa kurzego, 2 durze cebule, 30 dek wątróbki kurzej, 5 jajek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, włoszczyzna, 2-4 grzybki, Podgarle pokroić w kostkę, usmażyć, przełożyć do miski. W pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w ćwiartki cebule i przełożyć do miski. Tłuszcz cały wlać do garczka dodać włoszczyznę, grzybki i pokrojone mięso, dusić do miękkości na wolnym ogniu. Wyjąć mięso do miski, w tym samym tłuszczu udusić wątróbkę. Zmielić wszystkie podduszone składniki 2x dodać bułkę wcześniej namoczoną ( można ją też zmielić) dodać jajka, pieprz, sól, trochę gałki muszkatołowej, pozostały tłuszcz, wymieszać. Piec w prodiżu wysmarowanym tłuszczem i posypanym bulką tartą, dobrą godzinę, gdy pojawi się biała piana po brzegach to oznaka pieczenia.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.