Skocz do zawartości

cypruska

Smakowicze
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia cypruska

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. To na dole tortu to zwykla wstazka, ktora ma taki sam motyw jak zaproszenia :) Ciesze sie, ze siepodoba. Po probnym torcie juz wiem, ze nastepnym razem musze dac wiecej kremu, bo mi sie slabo przykleila masa i bylo widac nierownosci ciasta.
  2. No to dzisiaj zrobilam probny tort z ta masa. Powiem szczerze, ze obawialam sie, ze mi nie wyjdzie, niepotrzebnie! Masa jest super plastyczna, ladnie sie barwi i przede wszystkim sie nie rwie! Pod spodem jest to tort treningowy, wiec nie jest za piekny
  3. Dorotko, znowu pozawracam Ci glowe... Z jakiej ilosci skladnikow powinnam zrobic mase na pokrycie ciasta o srednicy 34 cm i wysokosci ok.8-9 cm? Bede bazowala na angielskim fruit cake, czy mase zamiast kremem moge posmarowac rozpuszczonym dzemem morelowym, aby wszystko sie kupy trzymalo? Dzieki wielkie za odpowiedz :?:
  4. Witam tortowych guru We wrzesniu mam chrzciny coreczki i postanowilam zrobic tort. Nie lada to wyzwanie, bo torcik, a raczej tradycyjny fruit cake, bedzie dosc ciezki. W necie widzialam, jak profesjonalisci wkladali w tort jakies patyczki lub cos, co wygladalo jak slomki. Czy to jest konieczne? Jezeli tak, to jak potem sie kroi tort z takimi "obcymi" w srodku? Tort bedzie wygladal mniej wiecej tak, tylko bedzie okragly
  5. A czy rozrabiasz jakos te barwniki? Jesli tak, to czym, zwykla woda?
  6. Dorotko, figurki mozna lepic z juz zabarwionego marcepanu lub tez pomalowac (tak powiedzialas gdzies na innym watku). Jak malujemy juz gotowe figurki? Czy taka "farbe" da sie zrobic z barwnikow spozywczych w pascie?
  7. Masa wyglada bardzo ladnie :razz: We wrzesniu mam chrzest coreczki i szukam masy na pokrycie tortu. Chyba jednak najpierw zrobie tort probny, aby zobaczyc jak sie ta masa zachowuje, bo niestety mam strasznego pecha do mas cukrowych... Zawsze wychodza mi albo za twarde albo za miekkie :razz:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.