Skocz do zawartości

Majeczka

Smakowicze
  • Liczba zawartości

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Majeczka

  • Urodziny 22.08.1969

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta

Majeczka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputacja

  1. Mozna kupić na Allegro, ale to juz pewnie musztarda po obiedzie :wink:
  2. Dodałam sobie do ulubionych kilka przepisów wczoraj. To, że nie miałam ich na innym kompie powiedzmy ze potrafiłam sobie jakoś wytłumaczyć. Ale, to ze nie mam ich i na tym kompie na którym je dodawałam to nie potrafię sobie już tego wytłumaczyć :) Czy tylko ja tak mam czy to standardowa sytuacja, bo jak dla mnie to w tej wersji jest to do bani :)??:
  3. No a ja jak zwykle namieszałam :oops: nie wiem tylko co i dlaczego :) Zaklepałam sobie abonament na Smaczny ( chyba pazerna jestem :oops: ) Nie wiem tylko dlaczego w przelewie automatycznie wklepuje mi 24 zł a nie 12 zł. Przelew co prawda nie poszedł, bo karte kodow do przelewów okazalo sie, że mam w pracy. A kartą visa jakos nie zwyczajna jestem placic. Moze ktos mnei doinformuje do jutro co i jak :D Ups.dawno mnie na forum nie bylo i nie moge sie połapac, skad wzial sie cytan na gorze mojej poprzedniej wypowiedzi :) :oops: Kurna.... .jak to poprzedniej to przeciez cały czas ta sama wypowiedz :D
  4. Jola, co z tym przepisem na serek do zurku, ja chetnie przynajmniej poczytam i zobacze czy odważe sie dodac go do żurku :lol:
  5. Majeczka

    Ciasto Na Pierogi

    Tez robie tak ciasto tzn maka , sól i goraca woda , popieram tez dodawanie oleju ! ciasto nie wysycha i mozna spokojnie lepic góre pierogów !
  6. A może to takie ciasto :D Orzechowiec ( w mojej wersji z powidlem zamiast masy) Ciasto pół kilo mąki, jedno żółtko, 20 dag cukru, 20 dag masła, 2 jaja, 2 łyżki miodu, 2 łyżki słodkiego mleka, 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej. Sodę rozpuścić w mleku, połączyć z resztą składników, zagnieść ciasto i podzielić na dwie lub trzy części, jedną część upiec na blaszce na jasnozłoty kolor. Wszystkie składniki polewy przysmażyć na patelni. Rozwałkować drugą część ciasta i umieścić na blaszce, wylać na ciasto polewę i piec . Kawę rozpuścić w 1/3 szklance wrzątku i pozostawić do ostygnięcia. Ugotować budyń z cukrem i pozostawić do ostygnięcia. Utrzeć masło dodając na przemian ostudzoną kawę i budyń, na placek z orzechami nałożyć krem i nakryć drugim plackiem. Krem 12,5 dag masła, budyń waniliowy, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, 15 dag cukru pudru. Polewa 30dkg pokrojonych orzechów włoskich, 10dkg cukru, 11 dag masła, 2 łyżki miodu. Jak juz dodalam na poczatku ja zwykle ....chyba lenistwa :roll: nie robie kremu tylko przekladam powidlem........dla mnie rewela...ze tak powieem niebo w .... Pozdrawiam i zycze smacznego :)
  7. Witam , ja robie wg takiego przepisu 1 l mleka, 4 czubate łyżki maki ziemniaczanej, 4 płaskie łyżki maki pszennej, 1 duży cukier waniliowy, 2 szklanka cukru, 2 paczki krakersów, 2 kostki margaryny, 50 dag wiórek kokosowych Mąkę wymieszać w 1 szkl. mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrami, ugotować budyń. Wystudzić, utrzeć z margaryną i 40 -45 dag wiórek. Wyłożyć blachę folią aluminiową, wyłożyć 1/3 krakersów, 1/3 masy i tak 3 razy , na wierzchu ma być masa którą posypujemy wiórkami, które zostawiliśmy i uklepujemy łyżką (chodzi o to żeby wiórki się nam nie obsypywały z placuszka) Zostawić na noc w lodówce, ciężko wytrzymać :roll: ale trzeba! Jest to mój przepis hitowy....smakuje wszystkim i zawsze! Ma jednak jedna wadę.......zbyt szybko znika :) Pozdrawiam i życzę smacznego!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.