Skocz do zawartości

Torcik Jabłkowy Z Bitą Śmietaną I Cynamonem


Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt: 100 g mąki 75 g cukru 3 jajka 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżeczka octu Masa jabłkowa: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 3 jabłka średniej wielkości 0,5 l soku jabłkowego 1 cukier waniliowy 60 g cukru Dodatkowo: 300-500 ml śmietany kremówki ( ilość w zależności od upodobań) fix do śmietanki Cynamon Biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem na krem, dodajmy przesianą mąkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy. Tortownicę 26 cm ( może być też 28cm) smarujemy masłem, wsypujemy mąką i wlewamy masę. Pieczemy ok. 15-20 min w nagrzanym piekarniku w 180'C. Po upieczeniu studzimy. Zakładamy pierścień tortowy lub obręcz tortownicy. Masa jabłkowa: Z pól litra soku odlewamy pół szklanki i mieszamy w niej dwa budynie. Odbieramy jabłka, oczyszczamy z gniazd. Wstawiamy resztę soku z cukrami do zagotowania. W tym czasie ścieramy jabłka na tarce jarzynowej. Na gotujący się sok wlewamy rozrobiony budyń i gotujemy do zgęstnienia. Do gorącego budyniu wrzucamy starte jabłka, dokładnie mieszamy i gorącą masę wykładamy na biszkopt. Odstawiamy do całkowitego oziębienia. Ubijamy śmietankę z fixem na sztywno i rozkładamy na zimnym torciku. Wierzch posypujemy cynamonem. Smacznego! Można też cynamonem posypać porcję ciasta dopiero na talerzu jeśli nie wszyscy lubią cynamon.

post-6578-0-10999000-1354816387_thumb.jp

post-6578-0-23914400-1354816499_thumb.jp

post-6578-0-56378800-1354816632_thumb.jp

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.