Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
tr000tyl

Jakie Patelnie I Blachy Do Pizzy Polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum.

Jak w temacie - pytanie brzmi: jakie patelnie polecacie? Które są najmniej szkodliwe? Słyszałem że patelnie ceramiczne są bardzo dobre. Jeśli tak to jakiej firmy?

A jak wygląda sprawa z okrągłymi blachami do pizzy?

Ostatnio kupiłem taką blachę w Makro - chyba jest stalowa.

Co mnie w niej wnerwia to to, że po zostawieniu na noc pizzy na blasze rano pojawiły się odbarwienia i odeszła powłoka w miejscach najbardziej mokrych/wilgotnych. Pewnie nie mogę jej już używać? Chyba że z papierem do pieczenia.

pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez tr000tyl

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja do pizzy używam zwykłej blachy z piekarnika,tej która jest na wyposazeniu kuchenki.

A patelnia,która mi najbardziej odpowiada (nie wiem,czy jest najlepsza,ale mi się na niej najlepiej smaży) jest mniej więcej taka.....

Oops,nie potrafię wstawic zdjecia :-(

Chodzi mi o patelnię z "plastrem miodu"

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio gdzieś widzieliśmy takie urządzenie do pizzy z małymi blaszkami, kilka ich tam było. Niestety nie pamietam firmy. ;/ Wie ktoś co to takiego i jak się sprawuje w praktyce?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.