ra_szymczak Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Sk艂adniki - 50 dag s艂oniny - 50 dag kie艂basy - 3 du偶e czerwone papryki - 50 dag pieczarek - 2 z膮bki czosnku - Vegeta, pieprz, pieprz zio艂owy, majeranek Wykonanie Sk艂adniki osobno zmieli膰, czosnek zmia偶d偶y膰. S艂onin臋 sma偶y膰 ok. 10 minut, doda膰 kie艂bas臋 i czosnek. Sma偶y膰 10 minut i doda膰 papryk臋. Sma偶y膰 10 minut i doda膰 pieczarki. Doprawi膰 do smaku i sma偶y膰 jeszcze 5 minut. Gor膮ce rozla膰 do s艂oik贸w, kt贸re nale偶y postawi膰 dnem do g贸ry Cytuj
paczek Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witam:) Super przepis na wypasiony smalczyk:) Mam pytanko, czy zamiast pieczarek moga byc grzybki suszone.Mam ich sporo wiec z przyjemnoscia bym je dodala. Wydaje mi sie ze uprzednio musze je namoczyc jednak nie jestem pewna. Kazdy przepis inny. Bardzo prosze o odpowiedz. Dziekuje i serdecznie pozdrawiam:) Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witaj na forum :) My艣l臋, 偶e spokojnie mo偶esz zamieni膰 pieczarki na suszone grzybki. Tylko tak jak piszesz, 偶e wcze艣niej trzeba by艂oby je namoczy膰, powodzenia i smacznego 馃檪 Cytuj
paczek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Dziekuje za odpowiedz:) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Tak jak pisze Dorota - smalczyk na pewno nabierze wtedy lepszego smaku :) ja te偶 przy nast臋pnej okazji wypr贸buj臋 to rozwi膮zanie Cytuj
emako Opublikowano 6 Lutego 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 6 Lutego 2013 Super przepis! Ale chyba faktycznie zmiana pieczarek na inne grzybki mo偶e by膰 dobrym pomys艂em;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.