Skocz do zawartości

paczek

Smakowicze
  • Postów

    11
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia paczek

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Poduszeczki wyszly dobre:) Pieklam je okolo 15min dluzej:) Pozdrawiam
  2. Witam:) Dzisiaj znowu pieke te pysznosci. Zamyslilam sie i nie zostawilam do wyrosniecia na 30minutek. Od razu wstawilam do piekarnika :(. Po 15minutach dopiero sie skapnelam co zrobilam. Mam nadzieje iz pomimo mojej wpadki beda dobre:)
  3. Mmmm pychotka taka ze szok!!! Niebo w gebie :)). Od siebie dodalam odrobinke kardamonu. Dziekuje bardzo za taki raj na podniebieniu :)
  4. Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz:) Zaryzykowalam i juz zaczelam robic pyszne poduszeczki:) Czekam wlasnie az mi ciasto wyrosnie. Podczas wyrabiania bardzo kleilo sie do rak. Nie dodalam maki poniewaz pomyslalam ze tak ma byc. Jestem dobrej mysl ze wszystko sie uda:) A co do przelicznika to wlasnie calutki ten przepis przeliczylam na gram i ml. Szklanka szklance nie rowna. NIe mam jeszcze oka wyrobionego wiec wole na wage i po krzyku:) Dziekuje i rowniez pozdrawiam:)
  5. Witam:) Chyba nikt nie wie jak to sie ma do drozdzy swiezych. Troszke pokopalam w internecie i znalazlam taki przelicznik. 2 lyzeczki to 7 gram suchych drozdzy = 25gram swiezych drozdzy. Wiec jak do tego przepisu potrzebna jest 1 lyzeczka i troszke suchych drozdzy to swiezych bedzie okolo 15gram. Wg tego przelicznika to wydaje mi sie ze dobrze policzylam. Jednak nie jestem pewna poniewaz na forum wyczytalam iz zmiane drozdzy ze suchych na swieze to trzeba pomnozyc razy dwa. Nio i teraz juz nic z tego nie wiem. Potrzebna pomoc doswiadczonej piekareczki:) Serdecznie pozdrawiam:)
  6. paczek

    Kurczak Z Musztardy

    Witam:) Wlasnie dzisiaj zrobilam na obiadek. Kurczak z tym sosem po prostu rewelacja. Sama piers z tymi przyprawami jest rewelacyjna jednak dodajac na nia ten sos..mmm bajka. Moj maz zajadal sie jak nigdy. Podalam z frytkami, super sprawa. Do tego tylko pomidorki koktajlowe. Dziekuje za przeeepuszny przepis. Za niedlugo mamy gosci, wiec na bank takiego kurczaka zaserwuje:)Polecam wszystkim ten przepis:) Serdecznie pozdrawiam:)
  7. Super przepis:) Chcialabym bardzo te buleczki zrobic. Jednak mam pytanko odnosnie drozdzy. Czy moge zastopic swiezymi, jesli tak to w jakiej proporcji. Z gory dziekuje za odpowiedz. Serdecznie pozdrawiam:)
  8. Dziekuje za odpowiedz:)
  9. Witam:) Znam ta przekaske, jest po prostu w deche!! Troszke inaczej ja robie ale smak jest nie do opisania:) Do wlasnie takiej grubej sloninki wtykam pokrojony czosnek( jak ktos nie lubi czosnku to nie musi dodawac), nastepnie wkladam ja do miseczki i porządnie nacieram sola. Sloninka jest miekka wiec latwo sol sie do niej klei.Na koniec jeszcze posypuje tak konkretnie sala i razem z miska wstawam na 3-4 dni do zamrazalki. Po tym czasie ja wyciagam i tu troszke pracy czeka. Trzeba ja obskrobac z tej soli. Moja znajoma plucze ja pod woda ale ja jednak wole wersje na sucho:). Nastepnie jak w/w przepisie kroje na bardzo cieniutkie platserki. Zamrozona bardzo ladnie sie kroi. Na koniec to moja wersja:) posypuje pokrojona w piorka cebulke i kropie octem. Az mi teraz slinka cieknie na sama mysl. Polecam..pychota. Pod wodeczke jak najbardziej:)
  10. Witam:) Super przepis na wypasiony smalczyk:) Mam pytanko, czy zamiast pieczarek moga byc grzybki suszone.Mam ich sporo wiec z przyjemnoscia bym je dodala. Wydaje mi sie ze uprzednio musze je namoczyc jednak nie jestem pewna. Kazdy przepis inny. Bardzo prosze o odpowiedz. Dziekuje i serdecznie pozdrawiam:)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.