Skocz do zawartości
ra_szymczak

Smalec "na Bogato"

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki

- 50 dag słoniny

- 50 dag kiełbasy

- 3 duże czerwone papryki

- 50 dag pieczarek

- 2 ząbki czosnku

- Vegeta, pieprz, pieprz ziołowy, majeranek

Wykonanie

Składniki osobno zmielić, czosnek zmiażdżyć. Słoninę smażyć ok. 10 minut, dodać kiełbasę i czosnek. Smażyć 10 minut i dodać paprykę. Smażyć 10 minut i dodać pieczarki. Doprawić do smaku i smażyć jeszcze 5 minut. Gorące rozlać do słoików, które należy postawić dnem do góry

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam:) Super przepis na wypasiony smalczyk:) Mam pytanko, czy zamiast pieczarek moga byc grzybki suszone.Mam ich sporo wiec z przyjemnoscia bym je dodala. Wydaje mi sie ze uprzednio musze je namoczyc jednak nie jestem pewna. Kazdy przepis inny. Bardzo prosze o odpowiedz. Dziekuje i serdecznie pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj na forum :) Myślę, że spokojnie możesz zamienić pieczarki na suszone grzybki. Tylko tak jak piszesz, że wcześniej trzeba byłoby je namoczyć, powodzenia i smacznego :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Super przepis! Ale chyba faktycznie zmiana pieczarek na inne grzybki może być dobrym pomysłem;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.