ra_szymczak Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Składniki - 1 kg polędwicy wieprzowej - 3 łyżki masła - 2 cebule - 500 ml bulionu - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 200 ml śmietany 18% - 2 łyżki mąki - sól, pieprz - papryka w proszku Wykonanie Polędwicę oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle, dodać mięso i zrumienić. Do mięsa wlać bulion, śmietanę, dodać koncentrat i oprószyć mąką. Dusić na małym ogniu przez 15 minut, doprawić solą, pieprzem i papryką. Uwaga ? sprawdzona rada 1) mięso wieprzowe można zastąpić drobiowym Cytuj
gabriellla Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2013 Fajny ten Twój przepis, ale Boeuf Strogonow powinno robić się z wołowiny, w przeciwnym razie inaczej by się nazywał. Może Pork Strogonow :-) Może zasugeruję mój przepis, nieco bliższy oryginałowi: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.