Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

gabriellla

Smakowicze
  • Zawartość

    9
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O gabriellla

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Gdynia
  1. Dodaj do tego szpinaku jeszcze sera pleśniowego, np. gorgonzoli i posyp zamiast żółtym serem parmezanem, to będzie jeszcze lepszy. :) A śmietankę polecam słodką 30%
  2. gabriellla

    Beouf Strogonow

    Fajny ten Twój przepis, ale Boeuf Strogonow powinno robić się z wołowiny, w przeciwnym razie inaczej by się nazywał. Może Pork Strogonow :-) Może zasugeruję mój przepis, nieco bliższy oryginałowi:
  3. Do kurczaka i makaronu najlepiej sprawdzają się białe wytrawne wino i śmietanka. Tu świetny przepis choć nie z fusilli ale z tagliatelle : https://www.facebook.com/pages/kulinarnatvpl/444236555668785 (ostatnia propozycja)
  4. Dobre mięso na steak kupisz w Makro, czasami można dostać w innych marketach. Polecam rostbef, wg mnie lepiej sprawdza się niż polędwica. Jak Ci się uda to szukaj mięsa długo dojrzewającego, najlepiej takiego 21 dni. Różnica potrafi być znaczna. Polecę Ci 4 przepisy w formie videoinstruktaży, ale do końca tygodnia zrobię jeszcze kilka, bo chętka mnie na nie naszła: Później dołożę coś z polędwicy. Smacznego!
  5. Też długo próbowaliśmy dojść do ideału korzystając z różnych przepisów i rad. Właściwie mogę powiedzieć, że się udało...i to bez smażalnika ciśnieniowego. I wyglądają i smakują jak oryginał. Nagraliśmy film instruktażowy : Albo zobacz pod: http://www.kulinarnatv.pl/film.php?id=59
  6. Dla mnie ulubione skrzydełka to robione po chińsku. Towarzyszą mi od dawna i często je robimy. Polecam film z ich przygotowania w naszym wykonaniu:
  7. Jak wątróbka to zazwyczaj klasyczna- z cebulką, ale ten przepis jest bardzo zachęcający. Spróbuję na pewno. Tylko ciekawe jaka będzie reakcja rodziny, przy wątróbce mają jakieś opory :smile:
  8. Właśnie się zastanawiałam, co wymyśleć na jutrzejszy obiad, i już wiem. Ale tak po swojemu, sól, miód, sos sojowy- i prosto do piekarnika. Słodycz mi bardzo pasuje do skrzydełek.
  9. Dzień dobry, Gabriela- lubię gotować, a jeszcze bardziej jeść :-), więc bardzo mi się tu podoba.
  10. To moja ulubiona sałatka- obok sałatki ziemniaczanej- na grilla. Najważniejsze, żeby nie było w niej sałat, a już na pewno nie kapusta pekińska. Lubię jak wszystkie składniki się ze sobą wymieszają i robi się taki pyszny sosik pomidorowo- fetowo- oliwny :smile: http://www.kulinarnatv.pl/film.php?id=74
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.