
gabriellla
Smakowicze-
Postów
9 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Kobieta
-
Lokalizacja
Gdynia
Osiągnięcia gabriellla
-
Dodaj do tego szpinaku jeszcze sera pleśniowego, np. gorgonzoli i posyp zamiast żółtym serem parmezanem, to będzie jeszcze lepszy. :) A śmietankę polecam słodką 30%
-
Fajny ten Twój przepis, ale Boeuf Strogonow powinno robić się z wołowiny, w przeciwnym razie inaczej by się nazywał. Może Pork Strogonow :-) Może zasugeruję mój przepis, nieco bliższy oryginałowi:
-
Do kurczaka i makaronu najlepiej sprawdzają się białe wytrawne wino i śmietanka. Tu świetny przepis choć nie z fusilli ale z tagliatelle : https://www.facebook.com/pages/kulinarnatvpl/444236555668785 (ostatnia propozycja)
-
Dobre mięso na steak kupisz w Makro, czasami można dostać w innych marketach. Polecam rostbef, wg mnie lepiej sprawdza się niż polędwica. Jak Ci się uda to szukaj mięsa długo dojrzewającego, najlepiej takiego 21 dni. Różnica potrafi być znaczna. Polecę Ci 4 przepisy w formie videoinstruktaży, ale do końca tygodnia zrobię jeszcze kilka, bo chętka mnie na nie naszła: Później dołożę coś z polędwicy. Smacznego!
-
Też długo próbowaliśmy dojść do ideału korzystając z różnych przepisów i rad. Właściwie mogę powiedzieć, że się udało...i to bez smażalnika ciśnieniowego. I wyglądają i smakują jak oryginał. Nagraliśmy film instruktażowy : Albo zobacz pod: http://www.kulinarnatv.pl/film.php?id=59
-
Najlepsze Na Świecie Skrzydełka Z Grilla
gabriellla odpowiedział(a) na codogara temat w Dania główne
Dla mnie ulubione skrzydełka to robione po chińsku. Towarzyszą mi od dawna i często je robimy. Polecam film z ich przygotowania w naszym wykonaniu:- 2 odpowiedzi
-
- skrzydełka
- grill
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Jak wątróbka to zazwyczaj klasyczna- z cebulką, ale ten przepis jest bardzo zachęcający. Spróbuję na pewno. Tylko ciekawe jaka będzie reakcja rodziny, przy wątróbce mają jakieś opory :smile:
-
Właśnie się zastanawiałam, co wymyśleć na jutrzejszy obiad, i już wiem. Ale tak po swojemu, sól, miód, sos sojowy- i prosto do piekarnika. Słodycz mi bardzo pasuje do skrzydełek.
-
Dzień dobry, Gabriela- lubię gotować, a jeszcze bardziej jeść :-), więc bardzo mi się tu podoba.
-
To moja ulubiona sałatka- obok sałatki ziemniaczanej- na grilla. Najważniejsze, żeby nie było w niej sałat, a już na pewno nie kapusta pekińska. Lubię jak wszystkie składniki się ze sobą wymieszają i robi się taki pyszny sosik pomidorowo- fetowo- oliwny :smile: http://www.kulinarnatv.pl/film.php?id=74